Terzić upozorava: Nema opuštanja, moramo da gazimo

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.10.18. | 16:00

Selektor kaže da ne smemo više da razmišljamo kao da smo završili posao

Kada je bilo potrebno, srpske odbojkašice su zablistale. Oni porazi u rezultatski nebitnim mečevima protiv Japana i Holandije su očigledno bili plod opuštanja. Već danas je Japankama servirana hladna osveta. Srbija je ubedljivom pobedom nad domaćinom došla na korak od plasmana u polufinale.

Da bi se naše odbojkašice i teoretski plasirale u borbu za medalju, potrebno je da Italija sutra otkine Japankama makar set. Ako se to i ne desi, opet držimo sve u svojim rukama pred duel sa Italijankama u utorak.
„Šanse za plasman u polufinale su nam sada zaista velike jer malo je neverovatno da Japan pobedi Italiju 3:0, a onda da mi izgubimo maksimalnim rezultatom. Ali trebalo bi da prestanemo da razmišljamo o tome da smo se kvalifikovali i da sada možemo lagano da se spremamo za polufinale. Videli smo kako je sve izgledalo u prethodne dve utakmice, kada smo glavom već bili u fajnal-siksu... Sad je vreme da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da budemo jači u svakom smislu“, kazao je selektor Zoran Terzić.

Izabrane vesti

Upozorio je Terzić i na padove u igri protiv Japana...
„Prvi i drugi set smo do dvadesetog i nekog poena igrali praktično bez grešaka, vrlo lako dobijali, vodili po desetak poena razlike. Onda smo, i u prvom i u drugom setu, pred kraj pustili Japan da se vraća u igru što je zaista nezamislivo kad se igra protiv njih. Hiljadu puta smo igrali, znamo kako se ponašaju i igraju ako ih ne „gaziš“ od početka do kraja, ako im daš šansu, oni to vrlo dobro znaju da iskoriste. U trećem setu su umalo u tome uspeli. Jedan neobičan poen koji je osvojio naš libero je praktično okrenuo taj set i uspeli smo nakon toga da na servis Milene Rašić osvojimo nekoliko poena zaredom i da dodjemo do pobede od 3:0 koja nam mnogo znači“, istakao je Terzić.


tagovi

Zoran TerzićSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2018ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara