Terziću nije jasno

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 15:51

Srpski selektor razočaran načinom na koji gubimo

Posle sedam briljantnih pobeda bez izgubljenog seta, srpske odbojkašice su upale u “minus fazu” na SP u Japanu i doživele dva teška poraza od domaćina i Holandije.

Ako je poraz od Japana i mogao da se nekako objasni, debakl protiv Holandije je zaista pokvario utisak posle sjajnih igara u prvih sedam partija. Pomenuti porazi nisu mnogo koštali Srbiju, ali bi mogli da utiču na atmosferu i formu pred odlučujuće bitke u F6 fazi gde Srbiju očekuju teški protivnici u borbi za polufinale.

Izabrane vesti

Selektor Zoran Terzić nije krio razočarenje posle fijaska protiv Holanđanki.
“Dve slične utakmice juče i danas, s tim što je sada bilo još lošije. Bez obzira na to što smo se kvalifikovali za fajnal siks, ne može da mi bude jasno da se igra toliko bez energije… Teško je, vrlo je teško posle takve dve utakmice krenuti na visokom nivou naredne utakmice sa najboljima na svetu. Trebalo je devojke to da znaju, upozoravali smo ih, ali očito nismo uspeli”, rekao je Terzić posle meča.

Ni to što je Terzić odmarao najbolju igračicu Tijanu Boškovič u pomenuta dva meča, ne može da bude opravdanje za ovako lošu igru protiv Holandije.
“Najmanji je problem izgubiti od Holandije, to je vrhunska ekipa i može da se desi uvek, ali ne na ovaj način. Ni u jednom elementu nismo mogli da pariramo, pre svega u energiji i motivaciji. Ostaje nam da se nadamo da ćemo moći da prevaziđemo neke stvari, pre svega u glavi, pa da od fajnal-siksa krenemo u novu etapu – da zaboravimo sve što je bilo, i onih sedam pobeda i ova dva poraza, i igru i sve drugo… Da se borimo za svaki poen i za svaku utakmicu – ako uspemo da pružimo maksimum, nadam se da će biti i rezultata“.

Ana Bjelica je menjala Tijanu Bošković u pomenuta dva meča i nije ostavila dobar utisak.
“Ovo je jedna od jačih ekipa sa kojima smo se susreli. Do sada smo nekako išli lagano, bilo je lakih utakmica, ali sada je došlo vreme da se prebacimo na viši nivo. Hvala Bogu da se ovo desilo pre fajnal-siksa, da steknemo osećaj i da namestimo igru na jači tempo. Nadam se da će nam ovo biti škola za dalje, sada ide najvažniji deo, pokazaće se od čega smo“, rekla je Bjelica.

(FOTO: FIVB)


tagovi

Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara