Tijana, Brankica i Maja: Zato što smo TIM!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.10.18. | 10:38

Ognjenovićeva kaže da je ovo bio jedan od najtežih mečeva u njenoj karijeri

Pretposlednja prepreka je preskočena, još jedna deli Srbiju od najvećeg uspeha u istoriji naše ženske odbojke.

Srpske odbojkašice su pobedom nad Holandijom osigurale medalju na svetskom prvenstvu u Japanu, ali žarko žele da odu do samog kraja.

Izabrane vesti

Nije bilo baš lako protiv Holandije, ali je na kraju sve leglo na svoje mesto. Kada ekipa ima igračice kao što su Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, onda je jedini opravdan cilj – zlatna medalja.

Naš vrsni tehničar Maja Ognjenović je istakla adovoljstvo posle pobede u polufinalu.
“Ovo je bio jedan od najtežih mečeva u kojoj karijeri. Utakmica od ogromne važnosti. Pogotovo jer smo poražene od njih pre nekoliko dana. Imali smo uspone i padove tokom meča, ali smo uspele. Srećne smo i ponosne zbog pobede, nadamo da ćemo imati dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo za finale”, rekla je Maja posle meča.  

Tijana Bošković je sa 29 poena opet bila udarna igla Srbije. Nastavila je u istom rtimu kao u dosadašnjem delu takmičenja i bila naša prevaga kada se lomilo. Ipak, kao i uvek do sada, u prvi plan ne ističe individualni učinak, već kolektiv.
“Jako smo srećne i ponosne zbog plasmana u finale i svega što smo uradile do sada. Igrale smo kao tim i držale se zajedno u teškim momentima tokom utakmice. Zato smo i pobedile na kraju. Jer smo tim! Daćemo sve od sebe i sutra u finalu”, poručila je Boškovićeva.

Kada je Srbija prolazila kroz krizu u drugom i trećem setu, Brankica Mihajlović je izvlačila neke neverovatne poene i pumpala samopouzdanjem saigračice.
“Bio je ovo ekstremno težak meč. One igraju ceo turnir jako dobro i tako je bilo i danas. Ključno je bilo kada smo se vraztile u trećem setu i osvojile ga. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i sutra. Još samo taj jedan meč”, istakla je Brankica.

(FOTO: FIVB)


tagovi

Svetsko prvenstvo za odbojkašice 2018ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara