Tijana i Terzić overavaju polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 09:25

Turski Ezačbaši i Fenerbahče na dva seta do polufinala Lige šampiona za odbojkašice

Italijansko-turski dvoboj u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona za odbojkašice pripao je ekipama iz Istanbula. Timovi sa Apenina, Koneljano i Skandići uzeli su samo jedan set moćnim Ezačibašiju i Fenerbahčeu.

Domaćinima u revanšima treba samo dva seta da bi overili polufinalea evro elite. Ezačibaši srpske bombarderke Tijane Bošković jedini je tim u ovoj rundi ostvario maksimalan trijumf od 3:0. Ipak, Koneljano nije bio tako loš. U sva tri sezata je viđena drama sa hepiendom za turski tim.

Izabrane vesti

Osim Boškovićeve, koja je u prvom susretu briljirala sa 25 poenom, od pre mesec i po u timu je nekadašnja srpska reprezentativka, srednja blokerka Nataša Krsmanović. Italijanski tim je lider šampionata na Apeninima, ali u Ligi šampiona pita se moćni Ezačibaši, prošlosezonski osvajač Kupa CEV.
Pobeda od 3:0 daje nam veliku prednost pred revanš pred našim navijačima. U prvom duelu od starta smo odigrali dobro, terajući domaćina da pravi greške. Nema opuštanja. Znamo da nam nedostaje samo dva seta, ali nećemo da kalkulišemo“, rekla je kapiten turskog tima Busra Kiličli.

Najpoznatija odbojkašica Koneljana je Amerikanka Kimberli Hil. Ona veruje dan njen tim može da nadokandi prednost iz prvog meča.
Nismo igrali onako kako umemo u prvom meču. Očekujem potpuno drugačije izdanje u Istanbulu. Vereum u moj tim“, rekla je iskusna Hil.

Blizu polufinala je i drugi velikan iz Istanbula Fenerbahče koji sa klupe predvodi zlatni selektor Srbije Zoran Terzić. U prvom meču u Italiji, plavo-žute su dominirale, a Skandići je u Firenci uzeo samo utešni set. Tehničarka Fenera je povremena srpska reprezentativka Ana Antonijević. Očekuje se mnogo jači otpor Italijanki nego u prvoj utakmici na Apeninima, pa se očekuje neizvestan duel. Domaćin je favorit. Dva seta su mu dovoljna za plasman među četiri najbolja tima Starog kontinenta.

Plasman u polufinale Lige šampiona obezbediće ona ekipa koj stigne do četiri boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 dva boda pobedniku i bod poraženom. Ako bude 3:3, igraće se zlatni set.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 15:00 8402 LŠWPF Eczacibasi W - Conegliano W hs 1 (-1.5) 1,50
Uto 18:00 8403 LŠWPF Fenerbahce W - Scandicci W up više (177.5) 1,80
Ukupna kvota2,70

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVRTFINALE, REVANŠ MEČEVI

Utorak
15.00: (1,22) Ezačibaši – Koneljano (3,80)    /prvi meč 3:0/
18.00: (1,30) Fenerbahče – Skandići (3,20)   /prvi meč 3:1/

Sreda
17.00: (1,05) Vakifbank – Dinamo Moskva (7,70)   /prvi meč 2:3/

Četvrtak
20.30: (1,05) Novara – Štutgart (7,70)
   /prvi meč 3:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

CEV Liga šampionasportsko klađenjeZoran TerzićTijana BoškovićEzačibašivakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara