Turski Drim tim i Milena Rašić pretplaćeni na pehare

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.12.18. | 09:48

Vakifbank na pragu odbrane svetske krune. Na poslednjem stepeniku stoji brazilski Minas koji je iznenađujuće dobio Ezačibaši u polufinalu

Očekivalo se tursko finale u borbi za svetski tron u Kini, ali je Minas napravio senzaciju pobedivši Ezačibaši posle drame u pet setova. Brazilski tim do pehara moraće da sruši Drim tim – Vakifbank. Dominantna ekipa prethodnih nekoliko godina koju predvodi italijanski stručnjak Đovani Gvideti do finala je izgubila samo set i to od Praje u polufinalu.

Ova dva tima sastala su se u grupnoj fazi, kada je bilo 3:0 za branioca krune, koji će igrati za treći pehar klupskog Svetskog prvenstva. U prvom odmeravanju snaga ova dva tima, šampion Južne Amerike je dva seta bio blizu, ali istanbulski gigant nije dozvolio iznenađenje.

Izabrane vesti

I na ovom prvensvtu blista udarni trio šampiona Evrope, Kineskinja Ting Žu, Holanđanka Loneke Slutjes i Milena Rašić, koja bi mogla da nastavi pravu žetvu trofeja. Prošle godine je osvojila Superkup, Kup i prvenstvo Turske, Ligu šampiona i klupsko Svetsko prvenstvo, a sa reprezentacijom je bila šampion Evrope i sveta.

Minas je skup brazilskih reprezentativki. Na klupi je italijanski stručnjak Stefano Lavarini. U polufinalu protiv Ezačibašija nezaustavljiva je bila Natalija Pereira koja je imala čak 31 poen, a pratile su je Gabrijela Gimaraeš i Bruna Onorio. Jedan turski gigant je oboren, a bilo bi pravo čudo kada bi šampion Južne Amerike srušio i Vakifbank.

U utešnoj borbi za bronzu, kao i prošle godine, igraće Ezačibaši Tijane Bošković. Rival je brazilski šampion Praja, koji je pružio dostojan otpor braniocu krune u polufinale, uzevši set. Za razliku od Minasa, Praja ima dve strankinje, Amerikanke Karli Lojd i Nikola Fouset. Turski tim je bliži trećem mestu.

KLUPSKO SP ZA ODBOJKAŠICE (KINA)

Nedelja

FINALE

13.00 (1,12) Vakifbank – Minas (5,30)

ZA 3. MESTO

10.00: (3,80) Praja - Ezačibaši (1,22)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Odbojkaški savez Srbije


tagovi

Milena RašićTijana BoškovićSvetsko klupsko prvenstvo u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara