U Prešovu bez glavnih pojačanja, sa jednim pivotom i golmanom

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.02.19. | 11:31

Železničar u problemu pred gostovanje Tatranu u okviru 17. kola SEHA lige

Nikako da Železničar raskrsti sa teškoćama koje ga prate od početka ove sezone i da se u novom ruhu predstavi javnosti u takmičarskim utakmicama. To bi trebalo da se dogodi na ovogodišnjoj premijeri pred domaćom publikom, 27. februara protiv Metalurga, ali će ekipa Veselina Vujovića i danas u Prešovu, baš kao i pre 18 dana u Ljubuškom, nastupiti bez najvećih zimskih pojačanja.

Neće, dakle, u sastavu biti Miroslava Kocića, Anta Babića, Jana Gorele i Nikole Matovića, što će u velikoj meri smanjiti šanse Nišlija da rezultatski ugroze domaći Tatran, kome "gori pod nogama" u borbi sa Meškovom za plasman na fajnal-for SEHA Gazprom lige.

Izabrane vesti

Doduše, za Želju će debitovati novajlije Matija Pižurica i Miloš Božović, bivši rukometaši Partizana, odnosno Mokre Gore, čija će se uloga pre svega odnositi na odbrambene zadatke, ali to ekipu Slavka Goluže, učesnika Lige šampiona, koji je pre tri i po meseca protutnjao kroz Čair (36:25), ne čini ništa manjim favoritom.
"Tatran je odlična ekipa, koja je u igri za plasman na fajnal-for, što svojim kvalitetom i zaslužuje. U Nišu su nas pobedili u momentu kada smo mi još dizali formu i potajno gajili neke ambicije da možemo napraviti dobar rezultat, ali su nas u svim segmentima nadigrali. Mi imamo veliki problem, jer igrači koje smo doveli kao pojačanja, izuzev Pižurice i Božovića, još nisu dobili sertifikate i taj administrativni deo nije završen. Kao i u Ljubuškom, igraćemo u okrnjenom sastavu, bez mogućnosti ozbiljne rotacije, praktično sa po jednim pivotom i golmanom. U apsurdnoj smo situaciji, da treniramo sa jednom ekipom, a igramo sa drugom. Ali, ja se nadam da ćemo uspeti da odigramo dobru utakmicu. Dobar nam je ambijent u samom timu, bez obzira na sve probleme koji nas uporno prate. Nadam se da ćemo već od naredne utakmice sa Metalurgom biti kompletni i potruditi se da što spremnije dočekamo utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije protiv Vojvodine u Novom Sadu", istakao je trener Vujović.

Sve kadrovske promene, koje su se ove zime dogodile u redovima aktuelnog vicešampiona Srbije, raduju legendarnog stručnjaka, ali ne potpuno.
"Osovina svega o čemu smo pričali su bili po jedan golman, pivot i srednji bek. Da bih bio zadovoljan i ostvario ono što kao trener želim. Golmana i pivota smo doveli, srednjeg beka nismo, niti ga imamo na vidiku, na nedelju dana pre isteka prelaznog roka. Naravno, i ovi ostali momci koji su došli bitno nam pomažu u rotaciji, ali, eto, taj srednji bek nedostaje za stoodstotno zadovoljstvo, koje je ovako, hajde da kažemo, na nekih 70 odsto", objasnio je aktuelni selektor Slovenije.

U ekspediciji koja je u ponedeljak otputovala za Slovačku nalazi se i Dobrivoje Marković, koji je kuburio sa neugodnom povredom, zbog koje je propustio obe prošlonedeljne prijateljske utakmice protiv Dubočice i Butela iz Skoplja. Na toj poziciji šansu čeka i Đorđe Spasić.
"Veliki problem za nas predstavlja dug put do Prešova. Iskoristili smo dobro prethodnu nedelju, da odigramo par prijateljskih utakmica. Dobro smo se spremili, ali ćemo nastupiti u gotovo istom sastavu kao i na prethodnim mečevima u SEHA ligi. Idemo da odigramo što bolje i da izvučemo što povoljniji rezultat. Tatran je iskusna ekipa, ima dobre pojedince, ove sezone dobro igraju, posebno kod kuće i favoriti su u ovom duelu", jasan je Spasić.

Utakmica počinje danas u 17.30 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport 4.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:30 7499 SEHAL Tatran Presov - Zeleznicar h 2 (-7.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

SEHA - 17. KOLO

Sreda
17.30: (1,05) Tatran (18,0) Železničar (13,0)

*** kvote su pdoložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

SEHARK Železničarsportsko klađenjeVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara