Kiril Lazarov
Kiril Lazarov

Ukleti Lavovi, Nant cilja Keln

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.19. | 10:58

Rajn Nekar Leven nije uspeo da izbori četvrtfinale Lige šampiona poslednje četiri sezone. Vicešampion Evrope u grupnoj fazi samo jednom pobedio na gostovanjima

Kreće nokaut faza u rukometnoj Ligi šampiona. Barselona i Pari Sen Žermen kao pobednici Grupa A i B direktno su se plasirali u četvrtfinale, a traže se još šest putnika. Mečeve osmine finala otvaraju Rajn Nekar Leven i Nant u Manhajmu.

Oba tima ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima ove sezone, kako u Ligi šampiona, tako i u domaćim prvenstvima. I Lavovi i Nant su treći u šampionatima, bez izgleda da se dokopaju pehara. Rajn Nekar Leven je bio gubitnik poslednjih sezona. Četiri godine uzastopno nemački vicešampion nije uspeo da prođe prvu nokaut fazu evro elite, odnosno da se dokopa četvrfinala. Ekipa iz Manhajma je u sedam kola u grupi na svom terenu pobedila pet, dok su dva meča izabranici Danca Nikolaja Jakobsena izgubili, i to od Vesprema i Vardara pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

Nant je prošle godine iznenađujuće igrao finala Lige šampiona u Kelnu, ali je poklekao u borbi za pehar od Monpeljea. Ove sezone u evro eliti, Francuzi imaju samo jednu pobedu na strani, i to u danskom Skjernu, ali imaju samo dva poraza, uz čak četiti remija na gostovanjima.

Kada igraju ovi timovi, drama je zagarantovana. Prošle sezone oba meča u grupnoj fazi Lige šampiona završena su bez pobednika – 30:30 i 26:26. U prvom odmeravanju snaga ova dva kluba u maju 2013. godine bolji je bio Rajn Nekar Leven koji je slavio u finalu Kupa EHF sa 26:24.

Biće ovo obračun dvojice veterana koji su duboko zagazili u četvrtu deceniju. Švajcarski srednji bek Andre Šmid je sa 78 golova najbolji strelac nemačkog tima, a treći ukupno, iz Melvina Ričardsona i Barisa Pukhoskog. S druge strane, prva haubica Nanta je neuništivi 39-godišnji Makedonac Kiril Lazarov. On je 66 puta zatresao mrežu rivala u 14 utakmica u grupi.

Za Rajn Nekar igraju dvojica Srba, reprezentativac Bogdan Radivojević i specijalista za odbranu Ilija Abutović. Očekuje se neizvestan duel ekipa približnih kvaliteta. Pobednik ovog dvomeča u četvrtfinala igra protiv Barselone koja je nadmoćno osvojila prvo mesto u Grupi A.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7461 LŠPF R.N.Lowen - Nantes h 2 (-1.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda
19.00: (1,55) Rajn Nekar Leven (8,50) Nant (2,95)

Subota
17.30 Motor Zaporožje - Vive Kjelce
18.00 Meškov Brest - Flenzburg
20.30 Zagreb - Vardar

Nedelja
16.00 Visla Plock - Seged
18.00 Sporting - Vesprem

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Rajn Nekar LevenRK Nantsportsko klađenjeEHF Liga šampionaKiril Lazarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara