Umor kosi Poljake, tradicija uz Srbiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.06.18. | 10:18

Vladari planete igraće meč protiv izabranika Nikole Grbića posle manje od 15 sati od duela sa domaćinom četvrtog vikenda, SAD. Orlovi u naletu, raduje povratak u formu Aleksandra Atanasijevića

I ovogodišnja Liga nacija potvrdila je izjednačenost svetske odbojke. Nije fraza, svako svakoga može da pobedi. Primer, olimpijski šampion iz Rija, Brazil, posle devet kola je imao samo jedan poraz, a onda su Karioke stigle u Varnu i nisu osvojile ni set protiv Kanade i Francuske.

Srbija je odigrala novi dramatičan meč i četvrti put ove godine dobila rivala posle pet setova. Slomljen je otpor Irana, pa se sada lakše diše, ali potrebne su nove pobede ako se želi na F6 u Lilu narednog meseca.

Izabrane vesti

Rival u nedelju, u poslednjem meču u SAD, u predgrađu Čikaga Hofman Estejtsu je Poljska, šampion sveta iz 2014. godine. Vladar planete je furiozno krenuo u takmičenje, bio je lider do ovog vikenda, a onda je neočekivano maksimalnim rezultatom poražen od Iranaca. Ono što ide u prilog Srbiji je ubitačan tempo igranja u premijernom izdanju Lige nacija. Poljaci će na megdan četi Nikole Grbića posle manje od 15 sati od duela sa domaćinom četvrtog vikenda, SAD.

Raduje povratak u formu našeg najboljeg igrača Aleksandra Atanasijevića, koji je protiv Irana imao čak 32 poena. Podsetio je popularni Bata na partije iz prethodne sezone u dresu Peruđe.

Srbija će grčevito da se bori u naredna četiri kola za jedno od prvih šest mesta koje vode u Lil na F6. Trenutno su naši odbojkaši prvi ispod crte, ali ima nade iako Srbija igra promenljivo, sa dosta oscilacija i padova.
Nismo na vrhuncu, ali se borimo za ovaj dres. Protiv Poljaka moramo da budemo agresivni od prve lopte ako želimo da pobedimo. Na dobrom smo putu. Nadam se da će biti više naših ljudi danas, da nas bodre u ovom važnom meču”, rekao je Marko Podraščanin za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Iskusni srednji bloker naše reprezentacije, kao i njegov klupski drug Atanasijević, polako hvata zalet pred završnicu ligaškog dela takmičenja.

Srbija ima odličan međusobni skor sa Poljskom. Poslednja četiri meča rešena su u korist naše selekcije. Prošle godine na Evropskom prvenstvu bilo je 3:0 za Srbiju. Na poslednjih 12 mečeva, Orlovi imaju samo tri poraza protiv šampiona planete.

Derbi meč 12. kola igra se u Ludvigzburgu gde domaćin dočekuje evropskog šampiona Rusiju. Zbornaja komanda je oslabljena u Ligi nacija, ali u naletu, vezala je četiri trijumfa. U selekciju se vratio odlični Dmitri Volkov. Nemci igraju promenljivo, a ovo je verovatno poslednja šansa za četu Andree Đanija da uhvati priključak u borbi za F6.

Brazilci su u padu, ali jednostavno nemaju više izbora, moraju da pobede domaćina Bugarsku u Varni. Francuska je lider. Iako je direktno obezbedila plasman u Lil, Galski petlovi gaze sve. Posle Srbije i Brazil je u subotu pobeđen bez izgubljenog seta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 15:00 8414 LN Germany - Russia ki 2 1,35
Ned 17:30 8415 LN Bulgaria - Brazil hs 2 (+1.5) 1,33
Ned 19:00 8417 LN Poland - Serbia ki 2 2,19
Ukupna kvota3,93

LIGA NACIJA – 12. KOLO

Nedelja
14.30: (1,25) Francuska – Kanada (3,55)  /Varna, Bugarska/
15.00: (2,90) Nemačka – Rusija (1,35)  /Ludvigzburg, Nemačka/
17.30: (4,40) Bugarska – Brazil (1,17)  /Varna, Bugarska/
19.00: (1,60) Poljska – Srbija (2,19)  /Čikago, SAD/

Ponedeljak
00.30: (1,20) SAD – Iran (4,00)  /Čikago, SAD/

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Liga nacijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara