Uzalud 31 poen Tijane Bošković, odbojkašice poražene od Turske

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.06.18. | 15:04

Igrali smo kukavički, kaže selektor Terzić

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Turske rezultatom 2:3 (25:20, 21:25, 18:25, 25:19, 14:16) u prvoj utakmici B grupe završnog turnira u Kini. 

Ekipa Zorana Terzića dobro je počela utakmicu, kvalitetnom igrom u prvom setu došla do prednosti od 1:0, ali Turska je potom podigla nivo igre, a došlo je i do velikog pada u igri Srbije, što je rival iskoristio i preokrenuo rezultat. Srbija je i pored zaostatka od 1:2 u setovima uspela da konsoliduje reodove, te u četvrtom setu dobrom igrom u polju, ali i na mreži, dođe do izjednačenja.

Izabrane vesti

Na servis Milene Rašić u odlučujućem petom setu pri rezultatu 7:7, Srbija je vezala tri poena, kojim je došla do prednosti od 10:7. Turska je uspela da uhvati priključak, čak i da povede sa 13:12, no naše devojke su prve stigle do meč lopte. Usledile su dve greške naše najboljeg igračice - Tijane Bošković i konačan pad. 

Zahvaljujući ovom trijumfu Turkinje su došle nadomak plasmana u polufinale.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Hande Baladin sa 20 poena, dok je Ebrar Karakurt dodala 14. U selekciji Srbije istakla se Tijana Bošković sa 31 poenom, dok je Milena Rašić upisala 14.

Srbija sutra ujutru od 9.00 igra protiv SAD za ostanak u trci za polufinale. 
"Sigurno jedna od najslabijih naših igara u poslednje vreme. Vrlo loše smo igrali u većini elemenata današnje utakmice. U najvećem delu utakmice, pogotovo u drugom, trećem i petom setu - kukavički. Moram to da kažem... Pogotovo u situacijama što se našeg servisa tiče i same distribucije napda posle prijema. Nije izvodljivo da jedna ekipa pobeđuje na vrhunskom nivou, a da se lopta daje jednom igraču, to je svima poznato. Nisam toliko nezadovoljan zbog poraza, jer u sportu se pobeđuje i gubi. Ovo je fajnal-siks i ovde je skup najboljih reprezentacija na svetu, normalno je da se neka utakmica izgubi, ali ne na ovaj način", poručio je rezignirani selektor Srbije Zoran Terzić. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara