Vajlder remijem odbranio titulu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.12.18. | 09:26

Tajson Fjuri bio bolji u većem delu meča, ali je Diontajev napad u 12. rundi presudio. Uprkos svemu, mnogi preispituju odluku sudija

Šampionski meč u WBC kategoriji između Diontea Vajldera i Tajsona Fjurija završen je nerešeno posle bodovanja sudija, a to znači da je posle ove velike bitke u 12 rundi Vajlder uspeo da odbrani titulu u Los Anđelesu. I dobro se pomučio za tako nešto.

Fjuri je bio bolji u većem delu meča, boksovao pametno i planirao da na bodove dobije okršaj s Vajlderom. Međutiom, ovaj je shvatio da mora u poslednjoj rundi da krene na sve ili ništa i oborio je Fjurija. Fjuri je ustao, ali se ispostavilo da će ga taj detalj uz slabu poslednju rundu koštati pobede.

Izabrane vesti

Sudije su bile podeljene. Alehandro Ročin iz Meksika glasao je 115:111 za Vajldera, Robert Teper iz Kanade 114:110 za Fjurija, a Fil Edvards iz Velike Britanije 113:113. Na taj način šampion je ipak ostao Dionte Vajlder i zadržao je titulu koju ima od 2015. godine.

Vajlder sada ima skor od 40 pobeda, od tog 39 nokautom, i jednog remija, dok Fjuri ima 27 pobeda, od toga 19 nokautom, i jednog remija. Ni jedan ni drugi nemaju poraz do sada.

Fjuri je pokazao veliku snagu s obzirom da se dugo borio s depresijom, alkoholizmom i zavisnišću od narkotika, dok je Vajlder pokazao kako razorne udarce poseduje.

Fjuri je posle meča istakao da je uprkos nokdaunu on bio bolji i da je trebalo da dobije ovaj okršaj posle bodovanja sudija. Kao i da "zna da se meč održao u tuđoj zemlji".

Dakle, sigurno će biti povika na sudije.

Foto: Reuters


tagovi

Tajson FjuriDionte Vajlderboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara