Vaterpolisti u Splitu: Više se pamti poraz od Hrvata nego bronza sa SP

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.18. | 22:23

„Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN“, kaže Filip Filipović

Da se proveri forma. I da se našteluju ruke. Tako izgleda kvalifikacioni turnir Evropa kupa iz perspektive vaterpolista Srbije. Aktuelni olimpijski šampioni doputovali su u sredu veče u Split, gde ih narednih dana čekaju mečevi protiv Malte (četvrtak, 17.30), Grčke (petak, 17.30), Holandije (subota 10.30) i Hrvatske (subota, 19.00)

Propozicije su takve da od pvih pet timova čak tri idu na finalni turnir u Budimpešti, početkom aprila.
U Hrvatskoj želimo da ostvarimo prolaz, a u Budimpešti pucamo na medalju. Ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima, jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu Svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro, jer se ranije dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema  rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja“, istakao je selektor Dejan Savić.

Izabrane vesti

Za mečeve na bazenu „Poljud“ konkurišu: G. Pijetlović, B. Mitrović, V. Rašović, Filipović, Mandić, Ćuk, Subotić, S. Rašović, Randjelović, Jakšić, Drašović, D. Pijetlović, Ubović, Stojanović, Lazić.

U Split nisu došli Prlainović, Aleksić i Stefan Mitrović.
Cilj je da svaku utakmicu odradimo na najbolji način i kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih vaterpolista, ali to ne menja suštinu. Ovaj tim je sad najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ovaj turnir je, ipak, veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN, ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Moramo i u ovoj situaciji da izvučemo korist“, ocenio je kapiten Filip Filipović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeFilip FilipovićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara