Tijana Bošković
Tijana Bošković

Veliki brejk za dramu u Turskoj: Tijana srušila prvaka Evrope!

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.04.18. | 21:10

Sjajna srpska odbojkašica osvojila 17 poena u velikom slavlju Ezačibašija nad Vakifbankom

Velika drama u finalu turskog odbojkaškog prvenstva za žene. Ezačibaši, predvođen najboljom odbojkašicom Starog kontinenta, Tijanom Bošković, napravio je veliki brejk protiv aktuelnog šampiona Evrope Vakifbanke i izjednačio u finalnoj seriji na 1:1. Bio je to fantastičan preokret Ezačibašija, koji je lagano izgubio prvi set, ali je na kraju posle velike borbe slavio sa 3:1 (20:25, 25:22, 26:24, 25:21).

Ključni period utakmice predstavljao je treći set, u kojem je viđena prava drama, ali su gošće situaciju na terenu preokrenule u svoju korist i potom imale ogromnu psihološku prednost u četvrtom setu.

Izabrane vesti

Tijana Bošković je meč okončala sa 17 osvojenih poena, a odlična u pobedničkom timu bila je i Bejza Aridži, koja je osvojila poen manje od sjajne Bilećanke. Sa druge strane, u redovima domaćeg tima više nego solidna bila je Milena Rašić, koja je donela 12 poena svom timu.

Finalna serija se igra do tri pobede, a u naredna dva meča Ezačibaši ima prednost domaćeg terena, što će pokušati da iskoristi i domogne se 18. šampionske titule u svojoj istoriji.  Treći meč je na programu u nedelju od 15.30

Foto: Action images
 


tagovi

Tijana BoškovićEzačibašivakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara