Vinipeg se probija ka vrhu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 15:47

Zanimljiv duel u okviru Zapadne konferencije NHL-a

Vinipeg se probija ka vrhu. Zahvaljujući dobrim rezultatima u poslednjih nekoliko kola Džetsi su stigli do četvrtog mesta na Zapadu, a imaju samo tri boda manje od prvoplasiranog Nešvila i ukoliko ovako nastave biće jedni od favorita za osvajanje prvog mesta. U ovom kolu dočekuju Sent Luis, koji ove sezone igra veoma slabo i to je dobra prilika da se nastavi trijumfalan niz.

Krajem novembra Vinipeg je bio u maloj krizi, kada je doživeo tri poraza u četiri odigrana meča. Napad je u tim susretima potpuno zakazao, a odbrana na standardno lošem nivou. Pošto su poraženi od Pitsburga na svom terenu, u narednom periodu popravili su svoju igru i ostvarili četiri vezane pobede. Iako su i u prethodna četiri kola primili dosta golova, napad je ponovo bio na visini zadatka. Prvo su Džetsi kod kuće bili bolji od Čikaga 6:5, a onda su i u gostima slavili dva puta posle produžetaka. Oba puta rezultat je na kraju glasio 3:4 za Vinipeg. Posebno se izdvaja slavlje nad Njujork Rendžersima, koju je ostvario posle velikog preokreta. U prošlom kolu Džetsi su savladali Njujork Ajlanderse i to je bila 17 pobeda Vinipega u 27 odigranih utakmica. Posle tri gostovanja vraća se u svoju dvoranu gde će odigrati naredne četiri utakmice.

Izabrane vesti

Sent Luis i ove sezone igra veoma loše i ukoliko nastavi ovako mogao bi ponovo da ostane bez plej-ofa. Nalaze se Bluz je na pretposlednjem mestu Zapadne konferencije sa istim brojem bodova kao što imaju i poslednji Los Anđeles Kingsi. Ove sezone liga je dosta izjednačena i niko se nije izdvojio na tabeli. U poslednjih devet utakmica doživeli su čak sedam poraza, a zanimljivo je da su dve pobede ostvarili protiv najboljih ekipa Zapada. Prvo su kod kuće savladali Nešvil sa ubedljivih 6:2, a onda su u gostima savladali drugoplasirani Kolorado posle penala.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 02:00 8055 NHL Winnipeg - St.Louis ki 1 1,75
Ukupna kvota1,75

NHL

Subota
02.00: (2,65) Dalas (3,80) San Hoze (2,25)
02.00: (1,75) Vinipeg (4,00) Sent Luis (3,85)
03.00: (2,30) Edmonton (3,80) Minesota (2,60)
04.00: (2,50) Anahajm (3,80) Karolina (2,35)

*** kvote su podložne promenama

ISTOK

ZAPAD

Foto: Reuters


tagovi

NHLsportsko klađenjeVinipeg DžetsSent Luis Bluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara