Vreme je za Berlin

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.05.18. | 09:28

Fuhse srpskog stručnjaka Velimira Petkovića favorit je u finalu protiv francuskog Sen Rafaela

Prošle sezone poklekli su u Gepingenu od domaćina u borbi za trofej Kupa EHF, a sada rukometaši Fuhsea iz Belrina imaju priliku da u nemačku prestonicu donesu pehar drugog po rangu evropskog takmičenja.

Iako osabljeni neigranjem povređenih Hrvata Marka Kopljara i nemačkog reprezentativca Štefan Fata, Lisice su pokazale da su sjajnoj formi. U polufinalu je pobeđen Gepingen Žarka Šešuma.S druge strane, Sen Rafael je napravio iznenađenje eliminisavši u dramatičnom meču domaćina turnira i prvog favorita za titulu Magdeburg pred punom GETEC arenom.

Izabrane vesti

Biće to duel dvojice najboljih strelaca takmičenja, Danca Hansa Lindberga, koji brani boje Berlinaca i francuskog reprezentativca Rafaela Kašetoa. Iskusno desno krilo nemačkog tima postiglo je 76 golova i prvi je strelac takmičenja. Nekadašnji igrač Hamburga, sa kojim ima i trofej Lige šampiona ima tri pogotka više od 202 centimetra visokog levog krila kluba sa Azurne obale.

Zanimljivo, ova dva kluba poslednje dve sezone su se sastajala čak pet puta u Kupu EHF i Berlinci imaju bolji međusobni skor - 3:2.

Prvi golman Berlina je Silvio Hajneveter, ali on nije imao svoj dan u polufinalu, a pobedu Lisicama protiv Gepingena doneo je vremešni Čeh Petr Štocl, koji će igrati jednu od poslednjih mečeva u karijeri, jer u junu kači patike o klin.

Iskusni trenerski vuk Velimir Petković u subotu je ostvario i petu pobedu protiv bivšeg kluba (uz samo jedan poraz), ali premijerni u Evropi.
"Nisam bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku pokazali snagu i dobru formu i opravdali treće mesto u Bundesligi. Prošle sezone smo poraženi u finalu, sada želimo da osvojimo trofej", istako je Petković.

U utešnom meču za treće mesto obe ekipe su razočarane porazima u polufinalnim mečevima, pa je pitanje ko će imati veći motiv. Trebalo bi da gledamo opušten meč, sa mnogo pogodaka. Ove sezone u Bundesligi, oba puta slavio je Magdeburg, koji će pokušati pred svojim navijačima da se iskupi za eliminaciju od francuskog tima u ssubotnjem polufinalu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 12:45 7503 EHF K Magdeburg - Goppingen up više (58.5) 1,90
Ned 15:15 7508 EHF K St.Raphael - Fuchse Berlin ki 2 1,50
Ukupna kvota2,85

F4 EHF KUPA - MAGDEBURG

Nedelja

ZA TREĆE MESTO

12.45: (1,35) Magdeburg (8,00) Gepingen (4,50)

FINALE

15.15: (3,15) Sen Rafeal (8,50) Fuhse Berlin (1,50)

*  Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

RK MagdeburgGepingenRK Sen RafaelFuhseEHF kupsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara