Za prestiž

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 09:32

Na finalnom turniru u Nanđingu od 3. do 7. jula igraće: Brazil, Italija, SAD, Turska, domaćin Kina i Poljska

Ligaški deo u Ligi nacija za odbojkašice se završava danas mečevima 15. kola u četiri države, ali je sve poznato posle utakmica u sredu. Poslednje kolo igraće se za prestiž.

Na finalnom turniru takmičenja pod okriljem Svetske odbojkaške reprezentacije igraće Brazil, Italija, SAD, Turska, Poljska i domaćin Kina. U današnjim mečevima očekuje se da selektori „promešaju“ karte, da ne izvedu najbolje postave. Derbi se igra u Ankari gde Turkinje dočekuju lidera Brazilke.

Izabrane vesti

Srbija je svesno žrtvovale Ligu nacija. Selektor Zoran Terzić odlučio je da odmori najbolje, da ih sačuva za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo u septembru. Na startu takmičenja, evropske i svetske šampionke su bile odlične, bile su u igri za završni turnir, ali je onda usledila serija poraza.

LIGA NACIJA TIMOVI - SVE KVOTE

Danas (13.00) u Ningbou Srbija podmlađena reprezentacija Srbije igra sa domaćinom Kinom. Biće to repriza finala Olimpijskih igara u Riju iz 2016. godine. Međutim, Kineskinje su veliki favoriti, svaki set je uspeh za našu selekciju koja je doživela dva poraza na poslednjem turniru od skromnih selekcija Bugarske i Nemačke.

Kineskinje su i pre početka takmičenja bile sigurne za završni turnir kao domaćin F6, ali su to pravo izborile i na terenu. Za razliku od prošle sezone kada je bilo kalkulacija, sada je olimpijski šampion igrao veći deo u najjačeoj postavi sa Žu Ting u timu. Za razliku od prošle godine, na finalnom turniru nećemo gledati Srbiju, ali u kakvom sastavu su naše odbojkašice igrale i ovih pet pobeda je uspeh.

Osim Brazilki koje su trenutno u najboljoj formi, odlične u finišu ligaškog dela sezone su Amerikanke koje su u seriji od četiri trijumfa, a danas ne bi trebalo da imaju težak zadatak protiv Tajlanda u Jekatarinburgu. Izabranice selektora Kirča Kiraljilja su branioci krune od prošle godine kada su u finalu u Nanđingu bile bolje posle pet setova od Turske.

LIGA NACIJA (Ž) – 15. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

BORJEONG (JUŽNA KOREJA)

10.00: (2,11) Južna Koreja – Poljska (1,65)

NINGBO (KINA)

10.00: (1,17) Nemačka – Bugarska (4,40)

13.30: (1,01) Kina – Srbija (10,90)

ANKARA (TURSKA)

15.00: (4,70) Belgija - Italija (1,15)

18.00: (2,55) Turska – Brazil (1,45)

JEKATARINBURG (RUSIJA)

13.00: (9,90) Tajland - SAD (1,02)

16.00: (5,80) Rusija – Holandija (1,10)

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara