Za sve je zaslužan veliki Zoran Terzić

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.10.18. | 17:15

"Svaka čast devojkama, one su te koje su trenirale za ovo, imale to zajedništvo, koje je najvažnije, prvakinje su sveta i treba im čestitati na tome", rekao je selektor Srbije

Čvrsto na svojoj zemlji i kada je istorijski podvig u pitanju. Ali, to je Zoran Terzić, najznačajniji čovek za nestvaran uspoh ženske odbojke i čovek koji je ovu generaciju doveo na krov planete.

Kao i svako ko se nalazi u ovakvoj situaciji, ni njemu nije bilo dovoljno lako da pronađe prave reči za ovaj nestvaran uspeh.
"Nije fraza kada se kaže da je teško pronaći prave reći reči, zaista jeste tako. Prevelika je sreća, san koji smo sanjali ne zanam koliko godina unazad se konačno obistinio. Sve iz neke perspektive deluje onako normalno, nije prisutna tolika količina sreća kao što smo mislili da će je biti, ali treba sačekati par dana da se slegnu emocije, pa ćemo videti. Današnja utakmica je jedna od najslabijih koje smo odigrali, definitino se videlo da smo i mi i oni bili stegnuti. Ni mim ni oni nismo odigrali najbolje kako umemo. Definitivno smo pokazali da smo jaki i da u svakoj varijanti možemo da pobedimo svakog protivnika. Svaka čast devojkama, one su te koje su trenirale za ovo, imale to zajedništvo, koje je najvažnije, prvakinje su sveta i treba im čestitati na tome", rekao je Terzić.

Izabrane vesti

Zoran Terzić je selektorsku poziciju preuzeo još 2002. godine, kada je vodio tadašnju Jugoslaviju, a od 2006. godine i osamostaljenja Srbije do danas osvojio je 15 medalja na velikim takmičenjima. Najveći uspeh do danas bilo je osvajanje srebrne medelja na Olimpijskim igrama u Riju, kao i dva zlata na evropskim prvenstvima. Verujemo da će ovaj fantastičan kontinuitet biti nastavljen.

Foto: japan2018.fivb


tagovi

Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara