Zlatna Ivana!!!

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.03.18. | 17:51

Naša atletičarka sa skokom 6,96 potukla Amerikanku Ris

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španovića osvojila je zlatnu medalju na dvoranskom Prvenstvu sveta u Birmingemu! Ona je do zvanja svetske šampionska došla sa najboljim rezultatom sezone 6, 96 i oduvala najveću konkurentkinju Amerkinaku Britni Ris.

Ivana Španović je na taj način napravila najveći uspeh u istoriji srpske atletike. Do sada je skupljalja bronze i srebra na svetskim smotrama. Ali ovo je bio njen dan

Izabrane vesti

Zlato je završilo u pravim rukama.  Tokom cele sezone Ivana je imala najbolje rezultate, došla je u Birmingem sa rezultatom 6,93. Međutim, danas je podigla lestvicu i konačno karijeru oplemenila svetskim zlatom. 

Odlučujući trenutak desio se u četvrtoj seriji.  Naša atletičarka je   tada skočila 6,96, sačuvavši tako prvo mesto koje je u četvrtom skoku na trenutak preuzela Ris. Amerikanka je skočila 6.89 u četvrtoj seriji i zahvaljujući boljem drugom skoku zauzela je prvo mesto, ali je sjajna Ivana imala savršen odgovor i sačuvala lidersku poziciju. Amerikanka nije imala odgovor na Ivanin novi let. U petoj seriji je bila dekoncentrisana, slabo skočila i tu je bio praktično kraj.

Slavlje u stručnom štabu reprezentacije Srbije je moglo da počne.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara