Zlatorog ruši Zagrepčane, Seged ne gubi kod kuće

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.11.18. | 10:31

Slovenački šampion želi revanš komšijama za poraz prošle nedelje u hrvatskoj prestonici

Slovenci žele osvetu.

Prošle nedelje rukometaši Zagreba pobedili su u Areni Celje sa 24:22, a domaćin sada želi revanš izabranicima Lina Červara. Oba tima se grčevito bore za mesto koje vodi u prvu nokaut fazu Lige šampiona. Sve karte za duel u uvek bučnom Zlatorogu su planule. Slovenački šampion mnogo bolje igra na svom terenu. Sva četiri boda su osvojena kod kuće, a pao je ove sezone i nemački šampion Flenzburg. S druge strane Zagrepčani su već osvojili tri boda na strani.
Daleko je još put do osmine finala Lige šampiona i zato sam rekao koliko nam je dragocena pobeda protiv Celja u zagrebačkoj Areni. Naravno da bismo želeli i u dvorani Zlatorog da osvojimo barem bod, ako ne i dva. Ako ne izgubimo, to bi značilo da Celjani praktično ne mogu više da nas prestignu u grupi”, rekao je trener hrvatskog šampiona Lino Červar.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak ima problema sa povredama dvojice veoma važnih igrača u odbrani, Josipa Vekića i Leona Šušnja, koji su pod znakom pitanja za meč u Zlatorogu.

Pre nekoliko meseci, Celjani su dobili veliko pojačanje. U redove slovenačkog šampiona stigao je nekada jedan od najboljih bekova sveta Francuz Vilijam Akambre, koje je imao mnogo pehova sa povredama pa zato ove sezone nije mnogo igrao u mađarskom Vespremu. Tradicija poslednjih godina je na strani Zagreba, koji je pobedio u šest od poslednjih sedam mečeva. Celjani su protiv komšija pobedili poslednji put u septembru 2016. godine i to u Ligi šampiona (30:28).

Seged je siguran putnik u nokaut fazu, a mađarski šampion boriće se sa strašnim i dosad nepobedivim Pari Sen Žermenom za prvo mesto u Grupi B koje vodi direktno u četvrtinale evro elite. Skjern je neugodan rival, ali nema šta da traži u Segedinu gde domaćin ne gubi, ima sve tri pobede. Padali su i Flenzburg i Nant pa zašto ne bi i skromni Skandinavci.

Nant za koji i ove sezone briljira neuništivi Makedonac Kiril Lazarov imaće lak zadatak na svom terenu protiv ukrajinskog Motora. Derbi meč Grupe C igra se u Silkeborgu gde dolazi slovački Tatran. Ovaj meč bi mogao da odluči o pobedniku grupe, a zbog domaćeg terena danski tim je velii favorit protiv čete hrvatskog stručnjaka Slavka Goluže.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona obezbediće samo pobednici Grupa A i B. U prvoj nokaut rundi (baražu) igraće po pet ekipa od drugog do šestog mesta iz Grupa A i B, kao i dva najbolja tima iz slabijih Grupa C i D.

LIGA ŠAMPIONA – 8. KOLO

GRUPA A

Sreda

Monpelje – Rajn Nekar Leven 31:26

Subota

Vive Kjelce – Meškov Brest 34:31
Barselona – Vardar 34:26
Vesprem – Kristijanštad 36:27

GRUPA B

Sreda

Flenzburg – PSŽ 20:27

Nedelja

17.00: (1,80) Celje (8,00) Zagreb (2,35)
17.00: (1,15) Nant (12,0) Motor Zaporožje (6,75)
17.00: (1,10) Seged (14,0) Skjern (9,00)

GRUPA C

Subota

Bešiktaš – Metalurg S. 23:22

Nedelja

13.30: (1,20) Silkeborg (11,0) Tatran Prešov (5,60)
18.10: (1,80) Elverum (8,00) Dinamo B. (2,35)

GRUPA D

Četvrtak

Tun – Visla Plok 23:25

Subota

Ademar – Rihiman Koks 23:20
Sporting L. – Čehovski medvedi 33:31

Foto: Shutterstock


tagovi

EHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara