Zvezda bronzana u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 18:48

Crveno-beli džudisti ponovili uspeh iz 2014. u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu

Džudisti Crvene zvezde su Bukureštu u elitnom klupskom takmičenju, Ligi šampiona ispisali novu stranicu našeg trofejnog sportskog društva, osvajanjem bronzane medalje. Crveno-beli, u sastavu Miša Morohojev, Strahinja Bunčić, Uali Kurhev, Filip Živojinović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, Ivajlo Ivanov i kapiten Bojan Došen, su u odlučujućem duelu, nakon velike borbe sa domaćim timom CSM Bukurešt slavili rezultatom 3:2.

Loše je krenulo po beogradske džudiste na startu takmičenja u rumunskoj prestonici, prvi meč radili su sa ekipom Edelvajz iz Groznog (Rusija) i izgubili ga sa 1:4. U prvom kolu repasaža Zvezda je jasno pokazala da se neće lako predati, pošto je duel sa odličnom ekipom Valensije rešen pobedom od 3:2.

Izabrane vesti

Uzdanica Crvene zvezde Strahinja Bunčić u kategoriji do 66 kg odlično je otvoro taj meč trijumfom nad Gar Uriartom što je nesumnjivo dalo vetar u leđa celoj ekipi, koja je potom u borbi za broznano odličje savladala tim iz Bukurešta.

Nemanja Majdov aktuelni vicešampion Evrope i osvajač svetske titule nije krio zadovoljstvo osvajanjem bronzane medalje u Ligi šampiona, najjačem klupskom džudo takmičenju na Starom kontinentu.

„Utisci su fenomenalni, a najbolje tek predstoji! Još jednom smo uspeli da ostvarimo najveći uspeh u istoriji srpskog klupskog džudo sporta. Svi momci u timu su pružili maksimum“, istakao je Majdov.

Istorija klupskih nadmetanja u Ligi šampiona za Crvenu zvezdu počinje 2014. kada se upisuje u sportsku  istoriju osvajanjem bronzanog odličja 2014. u Hopdorfu u Holandiji, kao i vicešampionskog zvanja Lige Evrope 2016. u Beogradu. Zvezda je u Beču 2016 ostvarila plasman na sedmo mesto u Ligi šampiona, u Ankari 2017. bila je na korak od medalje.


tagovi

džudoNemanja Majdov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara