Marko Beceki (Foto: AFP)
Marko Beceki (Foto: AFP)

Beceki protutnjao do prve pobede u sprintu, Binder poklonio Kvartararu drugi podijum u sezoni

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 16:02

Italijan slavio sa više od jedne sekunde prednosti u odnosu na šampiona Frančeska Banjaju

Daje Marko Beceki i dalje signale da nije odustao od šampionske trke. Male, ali ih ipak emituje. Popularni Bec slavio je u sprint trci voženoj u okviru Velike nagrade Holandije.

Vozač VR46 tima je do svog prvog slavlja u sprintu stigao tako što je protutnjao stazom u Asenu, završivši je sa više od jedne sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Frančeska Banjaju, a poslednje mesto na podijumu pripalo je Fabiju Kvartararu.

Izabrane vesti

Francuz je zapravo četvrti prošao kroz cilj, ali je do drugog podijuma u sezoni stigao zahvaljujući Bredu Binderu, koji je pred sam kraj trke kažnjen dugim krugom zbog nepoštovanja okvira staze, pa je sa tri dodatne sekunde završio na petom mestu, iza četvrtoplasiranog Aleša Espargara.

Današnji sprint u Holandiji nije bio ni izbliza zanimljiv kao prošlonedeljna glavna trka za Veliku nagradu Nemačke. Štaviše, protekla je bez ikakvih uzbuđenja. Banjaja je imao odličan start i već u prvom krugu preuzeo vodeću poziciju, ali se u četvrtom Beceki vratio na čelo kolone i bez ikakvih problema pol poziciju pretvorio u prvi sprint trijumf u karijeri.

Banjaja je takođe rutinski sačuvao drugu poziciju, a nije bilo borbe ni za treće mesto. Kvartararo je sigurnom vožnjom uspešno branio četvrtu poziciju zarađenu u kvalifikacijama, ali nijednog trenutka nije ugrozio Bindera zbog čega se stiče utisak da mu je južnoafrički motociklista svojom neopreznošću poklonio mesto na pobedničkom postolju.

Horhe Martin je baš kao i njegov najveći rival u borbi za titulu startovao odlično, u jednoj krivini obišao trojicu vozača i sa desete skočio na sedmu poziciju, u jednom trenutku izbio i na peto mesto, ali je Espargaro ekspresno izveo kontraudar i ostavio ga na šestom mestu. Kako bilo, drugoplasirani u generalnom plasmanu je i dobro prošao u sprintu, s obzirom na to da je zbog loše vožnje u kvalifikacijama imao tako slabu startnu poziciju, pa je Banjaja prednost u generalnom plasmanu uvećao za "samo" pet poena.

Do bodova u sprintu došli su još Maverik Vinjales (tri), Enea Bastijanini (dva) i Aleks Markes (jedan), a njegov stariji brat Mark, koji je na ovoj stazi trijumfovao dva puta tokom karijere, imao je vožnju za zaborav. Španac je završio na 17. mestu…

STANJE U GENERALNOM PLASMANU

1. Frančesko Banjaja 169

2. Horhe Martin 148

3. Marko Beceki 138

4. Žoan Zarko 109

5. Bred Binder 101


tagovi

MotoGPAuto motoFrančesko BanjajaFabio KvartararoMarko BecekiBred BinderAleks MarkezMark Markes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara