Mijajlo Marsenić (©Reuters)
Mijajlo Marsenić (©Reuters)

Berlin izvukao zlata vredan bod u Flensburgu, Marsenić četiri u metu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 06:13

U derbiju rukometne Bundeslige rival Vojvodine u Ligi Evrope i Fukse odigrali nerešeno – 31:31. Srpski pivotmen odličan, Milosavljev nije imao dan (pet odbrana)

Za titulu u rukometnoj Bundesligi boriće se definitivno Fukse iz Berlina i šampion Evrope Magdeburg. Flensburg je propustio poslednju šansu da se uključi u bitku. U velikom derbiju na Baltiku protiv lidera šampionata, Lisica iz prestonice, bilo je 31:31.

Vodili su Berlinci veći deo meča, ali je rival Vojvodine u Ligi Evrope u finišu preokrenuo rezultat. Na kraju veliki bod za Fukse koji je zadržao čelo ispred Magdeburga, ima tri boda više od ekipe trenera Benete Vigerta, ali i utakmicu više.

Izabrane vesti

Pivotmen reprezentacije Srbije Mijajlo Marsenić postigao je četiri gola za goste, dok nije imao dan Dejan Milosavljev. Popularni Banda je zaustavio pet udaraca domaćim rukometašima. Kod Flensburga, čovek preokreta je bio Benjamin Burić koji je krajem prvog poluvremena zamenio Danca na golu Kevina Melera i imao ja 10 odbrana. Kod Flensburga najefikasniji su bili Danci, Emil Jakobsen sa osam golova (pet iz sedmerca), pivotmen Jorgensen je dao šest, koliko i levi bek Simon Pitlik.

Utorak, 18.45: (1,02) Flensburg (23,0) Vojvodina (19,0)

U redovima Fukse Berlina kolo su vodili takođe Danci. Sjajan je opet bio najbolji strelac Evropskog prvenstva u Nemačkoj Matijas Gidsel sa devet golova. Veteran, desno krilo, Hans Lindberg, dao je sedam pogodaka (četiri sa linije sedam metara), dok je levi bek Lase Anderson pogodio mrežu domaćina pet puta.

Flensburg je u utorak pobedio Vojvodinu u Novom Sadu sa 36:26, a već sutra (18.45), tim Borisa Rojevića gostuje na severu Nemačke ekipi mladog danskog stručnjaka Nikolaja Krikaua u pretposlednjem kolu druge runde Lige Evrope. Domaćin je blizu prvog mesta i direktnog plasmana u četvrtfinale, dok Lale i dalje mogu da trećeg mesta i nokaut faze drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta.



tagovi

Fukse BerlinRK FlensburgRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara