Dejan Milosavljev (©Starsport)
Dejan Milosavljev (©Starsport)

Blistali Milosavljev i Marsenić, Gidselov gol za TV špice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 09:25

Rukometna Bundesliga: Fukse dobio Flensburg, rivala Vojvodine u Top 16 fazi Lige Evrope, sa 32:31. Čak 15 odbrana Bande i pet pogodaka srpskog pivotmena

Magdeburg i Fukse Berlin nastavljaju borbu za titlu u rukometnoj Bundesligi. Šampion Evrope je pregazio Kil na Baltiku sa 33:26, dok je Fukse u Berlinu pobedio Flensburg sa 32:31. Domaćin je savladao tim sa severa Nemačke, tik uz granicu sa Danskom, lakše nego što rezultat govori.

Fukse je imao u jednom trenutku prednost od sedam golova, u poslednjem minutu +3, ali su gosti uspeli u finišu da ublaže poraz. Sjajni su bili srpski reprezentativci. Dejan Milosavljev je imao 15 odbrana, od toga 11 u prvih 30 minuta (skoro 50 odsto) uspešnosti.

Izabrane vesti

Pivotmen Mijajlo Marsenić je postigao pet golova iz šest pokušaja. Odličan je popularni Marsa bio i u odbranu. U finišu je osvojio bitnu loptu u odbrani, koja je na kraju možda i presudila da se gosti ne vrate u igru.

Subota, 20.30: (2,95) Balingen (8,50) Gepingen (1,55)

Fukse i Berlin imaju po 34 bodova, šest više od Flensburga, pa su blizu plasmana u Ligu šampiona (dva tima iz Bundeslige igraće u evroeliti naredne sezone).

Danci su predvodili pobedničku ekipu. Lase Anderson je dao sedam pogodaka, dok su se Matijas Gidsel i Hans Lindberg (četiri iz sedmerca, bez promašaja) po šest puta upisali u listu strelaca. Flensburga ćemo krajem meseca da gledamo u Novom Sadu protiv Vojvodine u drugom kolu Top 16 faze Lige Evrope.

Sa osam pogodaka najefikasniji igrač meča bilo je dansko levo krilo Emil Jakobsen. Šveđanin Jim Gotfridson je dao šest, a pivotmen Johanes Gola pet, koliko je delo i Danca, levog beka Simona Pitlika. Milosavljev je dobio bitku protiv golmana Flensburga. Kevin Meler je imao osam odbrana u drugom poluvremenu, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Burić zaustavio samo tri udarca u prvih 30 minuta.



tagovi

Fukse BerlinDejan MilosavljevMijajlo MarsenićRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara