"Borković na ulicama Makaa"
"Borković na ulicama Makaa"

Borkoviću peto vreme u kišnom Makau

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.16. | 15:50

Srpski automobilista zablistao na kvalifikacijama za poslednji trkački vikend ovogodišnjeg TCR šampionata

Borković na ulicama MakaaNajbolji srpski automobilista Dušan Borković postigao je peto vreme na kvalifikacijama u Makau, na jednoj od najstarijih i najzahtevnijih uličnih trka na svetu. Vozač NIS Petrlol by B3 racing tima poslednji trkački vikend u ovogodišnjoj TCR sezoni je započeo sjajnom vožnjom i osvajanjem novog boda iako se bvozilo u kišnim uslovima.

„Po ovoj stazi se do pred sam početak vikenda odvija gradski saobraćaj, a kiša koja je pala  asfalt je učinila samo klizavijim. Bilo je izuzetno teško za vožnju. Ja sam bio najbrži TCR Seat i zaista sam presrećan, kao i ostatak tima. Očekuju me veoma teške trke, pogotovo što prognoza najavljuje kišu i za drugu trku, ali sam pun optimizma. Cilj mi je da završim obe trke, ali i da poboljšam generalni plasman, kako bih se što bolje “naoštrio” za sledeću sezonu”, rekao je Borković

Izabrane vesti

Sjajnim vožnjama koje je srpski as pokazao tokom ovogodišnje TCR sezone zainteresovao je mnoge timove i proizvođače i dobio nekoliko izuzetnih ponuda za narednu sezonu u TCR šampionatu.

„Sada mi je prioritet sutrašnja trka i što bolja završnica ove za mene izuzetne sezone, bez obzira na sve nevolje koje su se dešavale na početku. Sve je to deo učenja i usavršavanja. Već od ponedeljka ću se fokusirati na donošenje daljih koraka u karijeri" dodao je vozač NIS petrol by B3 racing tima.

Poslednje dve trke ovogodišnje TCR sezone voze se u nedelju u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu. U 15 č po srednjoevropskom je prva, a u 16:15 druga trka u direktnom prenosu na RTS2.


tagovi

SrbijaDušan Borkovićautomobilizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara