"Tom Brejdi"
"Tom Brejdi"

Brejdi povređen, ali igra! Stop za Minesotu

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.01.18. | 13:20

Legendarni kvoterbek Nju Inglanda zabrinuo sve u redovima šampiona zbog povrede desne šake, ali se očekuje da istrči na Džilet stadion i povede svoj tim do novog Superboula. Domaći teren velika prednost Filadelfije iako su gosti favoriti po kladionicama

Tom Brejdi

Ko će igrati u 52. Superboulu 4. februara u Mineapolisu? Boston i Filadelfija biće poprišta konferencijskih finala. U prvom meču šampion Nju Ingland dočekuje najveće iznenađenje u AFC Džeksonvil, koji je prošle nedelje napravio senzaciju eliminisavši Pitsburg na Hajnc fildu.

Izabrane vesti

Favorit se zna - naravno to su Patriote. Ipak, da sve ne bude idealno u timu Bila Beličika pobrinuo se legendarni kvoterbek Tom Brejdi, koji nije trenirao prethodne nedelje i zvanično je pod znakom pitanja za finale konferencije. Ali, niko ne sumnja da će najbolji igrač u istoriji američkog fudbala ipak da istrči na Džilet stadion. Cela Amerika se pitala, šta je sa Brejdijem? U redovima šampiona pokušavali su da sakriju o čemu se radi, svi već pričaju da su to dobre poznate igrice starog trenerskog vuka Beličika. Sjajni kvoterbek izašao je pred medije sa rukavicama i nije hteo da priča o stanju povrede ni da li će da igra u nedelju. Novinari "preko bare" ipak su uspeli da saznaju da je treningu u utorak Brejdi zakačio za kacigu jednog od saigrača i da je rasekao desnu šaku, sa kojom baca. Navodno, bio je na ušivanju. Bilo kako bilo, Brejdi će igrati i biti glavni adut Patriota.

Džeksonvil može da se pohvali sjajnom odbranom, odličnim "pes rašem", ali pitanje je da li ekipa sa Floride može da zaustavi raznovrsni napad Brejdija i drugova. Jaguari nemaju šta da izgube, već ih je cela Amerika otpisala, ali tako je bilo i protiv Stilersa, pa su odigrali najbolji meč godine i iznenadil Pitsburg na njegovom terenu. Jedini način kako Džeksonvil može da pripreti domaćinu je da defanzivci vrše stalni pritisak na Brejdija, da ga "blicuju", ne dozvole da se razmahne, a za to imaju oružja u sjajnim igračima iz prve odbrambene linije Kalaisu Kembelu i Maliku Džeksonu, dok sekendari brani odlični kornerbek, verovatno najbolji u ligi, Ej Džej Boje. Kvoterbek gostiju Blejk Bortles razbio je prošle nedelje Stilerse i odigrao verovatno meč života, ali pitanje je da li može da ponovi takvu partiju i protiv odbrane Patriota, koja je grcala na početku sezone, ali kao se sezone bliži kraju sve je bolja. Sve zavisi od Nju Inglanda, ako budu odigrali na nivou prethodnog meča kada su demolirali Tenesi Tajtense, Džeksonvil nema šta da traži na uvek vetrovitom i hladnom Foksborou.

Vickasti Ameri upoređivali su kvotebekove Brejdija i Bortlsa, i otkrili su da je kvoterbek Nju inglanda poražen u "čak" devet plej-of mečeva, a da gostujući vođa napada nema nijedan (Bortlesu je ove godine prvo učešče u doigravanjima, ima dve pobede protiv Bafala i Pitsburga), ali... Samo ćemo reći da Brejdi ima pet šampionskih prstenova i da na pitanja koji mu je najdraži odgovora: "Sledeći". Hendikep je veliki, ali ne i nedostižan za furiozne šampione kojima se smeši novo učešće u "utakmici svih utakmica" u SAD.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 21:05 9508 NFLPF New England - Jacksonville h 1 (-7.5) 1,85
Pon 00:40 9505 NFLPF Philadelphia - Minnesota h 1 (+2.5) 1,80

U finalu NFC Filadelfija - Minesota trebalo bi da bude više neizvesnosti, jer se radi o izjednačenim ekipama, koji su napravile podvig ulaskom u duel za plasman u Superboul. Protekle nedelja, oba tima su posle pravih hičkokovskih završnica stigli do pobeda. Iglsi su odoleli Atlanti, uspeli da se odbrane od Meta Rajana i Hulija Džonsa u poslednjem napadu, dok su Vikinzi na magičan način u poslednjem drajvu slavili protiv Nju Orleansa tačdaunom Stefona Diksa. Gosti će imati motiv više jer imaju priliku da budu prvi tim u istoriji koji će Superboul da igraju na svom stadionu. Kvoterbek Kejsi Kunum od luzera postao je pobednik i predvodnik snažne Minesote, koja se uzda u solidan napad i risivere Adama Tilena i junaka pobede nad Sejntsima Diksa. Ipak, najveća snaga tima iz Minepaolisa je granitna odbrana.

S druge strane, u Filadelfiji su se malo trgli posle šokantne povrede mladog kvoterbeka Karsona Venca, zbili redove i sa sjajnom atmosferom dočekuju velikog rivala. Nik Fols je pokazao da nije klasa teško povređenog vođe napada Iglsa (Vencu pokidani ligamenti kolena), ali da nije za potcenjivanje i da ima snage da Filadelfiju uvede u Superboul. Ono što može da bude velika prednost Filadelfije je domaći teren i utakmica na otvorenom stadionu, a očekuje se hladno vreme koje više prija domaćim fudbalerima. Vikinzi drugu sezonu igraju u dvorani. Videlo se prošle nedelje da uslovi za igru u gradu u Pensilvaniji nisu odgovarali Falksonsima, koji su navikli na zatvoreni teren. Oba tima će u napadu pre svega da se oslone na igru trčanjem. Čini se da je tandem Iglsa Lageret Blant i Džej Adžaji kvalitetniji od Latavijusa Mareja i Mekinona. Minesotu su prethodne nedelje mučile povrede Adama Tilena i sejftija Endrua Sandeha, ali će vetovatno obojica izaći na teren. Očekuje se duel sa malo poena, kladionice daju veće šanse gostima, ali... Iglsi mogu da zaustave zahuktale Vikinge.

KONFERENCIJSKA FINALA

AFC - Nedelja
21.05: (1,30) Nju Ingland (15,00) Džeksonvil (4,00)

NFC - Ponedeljak
00.40: (2,40) Filadelfija (13,00) Minesota (1,70)

*** kvote su podložne promenama

PIŠE: Željko Mutavdžić

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džeksonvil JaguarsFiladelfija IglsMinesota VajkingsNFLNju Ingland Petriotssportsko klađenjeTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara