Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ćao Doktore: Rosi se oprostio uz vatromet i ovacije

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.11.21. | 15:16

Italijan završio impresivnu karijeru trkom u Valensiji

Valentino Rosi, motociklista koji je obeležio prethodne dve decenije u Moto GP šampionatu, stavio je tačku na impresivnu karijeru trkom u Valensiji.

Čuveni Italijan poslednju trku sezone završio je na 10. mestu i tako okončao fenomenalnu priču dugu 21 godinu ukrašenu sa sedam šampionskih kruna.

Izabrane vesti

Popularni Doktor je trku počeo kao deseti, a iako je u jednom momentu uspeo da stigne do osmog mesta, na kraju je kroz cilj prošao sa iste pozicije sa koje je i krenuo.

Oproštaj Rosija ostavio je u senci pobedu Frančeska Banjaje, mladog sunarodnika koji je četvrti put u karijeri trku završio na prvoj poziciji.

Italijan koji vozi Dukati vodio je uzbedljivu borbu sa Horheom Martinom, a posle nekoliko smena na čelu karavana Banjaja je uspeo da deset krugovba pre kraja preuzme lidersku poziciju i zadrži je do kraja trke.

Banjaja je sa vremenom 1:31:026 postavio i rekord staze, dok je šampion Fabio Kvartararo trku završio na petoj poziciji.

Nakon što je trka okončana, Rosi je odvezao počasni krug ispraćen vatrometom i pozdravom desetina hiljada ljudi sa tribina.



tagovi

Moto gp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara