Nedeljko Matić (©srl.rs)
Nedeljko Matić (©srl.rs)

Crveno-beli traže novog trenera: Matić iz srpske Zvezde u rumunsku

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 13:09

Iskusni stručnjak dogovorio saradnju sa Steauom, desetoplasiranim timom šampionata naših istočnih suseda, saznaje Mozzart Sport

Još jedna tmurna sezona se bliži kraju u Ljutice Bogdana. Sedam godina bez trofeja, 16 bez titule, tavorenje kome se ne vidi kraj. Evropa i plasman u plej-of je bila nemoguća misija za rukometaše Crvene zvezde. To se naslutilo već na početku šampionata, kada je posle skora 1-4 i poraza u večitom derbiju na Banjici došlo do promene trenera. Antona Bukilića je zamenio Nedeljko Matić koji je dugo radio u Izraelu.

Iskusni stručnjak je trgao iz letargije crveno-bele, uveo ih u mirnu luku, Zvezda je izgledalo mnogo nego na početku sezone, ali Matić ne nastavlja misiju u Ljutice Bogdana. On je dogovorio saradnju sa Zvezdom, ali iz Rumunije, odnosno Steauom koja je imala skromnu sezonu u komšiluku, saznaje Mozzart Sport. Klub iz Bukurešta nalazi se na 10. poziciji u prvenstvu Rumunije, prvom mesto iznad zone baraža za ispadanje i u poslednjem kolu pokušaće pobedom da osigura ostanak u najboljem društvu.

Izabrane vesti

Dinamo, Lazara Kukića i Vladimira Cupare, nadmoćno je osvojio titulu bez poraza, sa 23 trijumfa i jednim remijem.

Matić je stabilizovao Zvezdu, ali osim remija u večitom derbiju u Šumicama, sa najbolje četiri ekipe, Vojvodinom, Metaloplastikom, Partizanom i pančevačkim Dinamom, u Superligi Srbije nije ostvarena nijedna pobeda, a u četvrtfinalu Kupa je nekadašnji šampion ispao od Novosađana.

21.00: (1,12) Španija (13,0) Srbija (7,75)

Iskusni trener je u Srbiji predvodio PKB, Metaloplastiku, kragujevački Radnički i Novi Pazar. Radio je u Libiji, a skoro deceniju je proveo u Izraelu, na kormilima Makabi Kirjata i Makabija iz Tel Aviva. Početkom prošle sezone je od Andreja Vukojevića preuzeo kormilo Hapoel Ašdoda, ali zbog rata u Gazi se vratio u Srbiju i preuzeo Crvenu zvezdu.

Za Steauu igraju dvojica srpskih rukometaša, bekovi, nekadašnji reprezentativac Srbije, Savo Mešter, i Krsto Milošević, dok su u timu i dvojica Crnogoraca, pivotmen Nemanja Grbović i levo krilo Milan Popović.

Matić će voditi crveno-bele još dva kola plej-auta Super rukometne lige, a onda uprava Zvezde mora da potraži novog stručnjaka. Ako je išta dobro ove sezone u crveno-belom taboru je da nije bilo finansijske turbulencije u Ljutice Bogdana, plate su se redovno izmirivale, za razliku od prethodnih godina.

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

RK Crvena zvezdaNedeljko MatićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara