Rukometašice Srbije (MN Press)
Rukometašice Srbije (MN Press)

Dani odluke za rukometašice: Turska i Island za kraj kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 10:01

Izabranice Uroša Bregara igraju danas od 16.30 u Kastamonu, a poslednji obračun na programu za tri dana u Zrenjaninu

Još samo dva ispita su preostala rukometašicama Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se igra od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Da bi se našle među putnicima izabranice Uroša Bregara treba da ostanu u grupi na jednoj od prve dve pozicije. Zato je veoma važno da u oba preostala meča ostvare pozitivan rezultat.

Prvi obračun sa Turskom je na programu danas od 16 časova i 30 minuta u Kastamonu (RTS 2), a za tri dana se u Zrenjaninu igra utakmica sa Islandom. 

Izabrane vesti

Očekuju nas poslednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dve veoma teške utakmice. Znamo da Turska kod kuće igra dobro, sa mnogo emocija i agresivnom odbranom. Pobedili smo ih ubedljivo u Zrenjaninu, bez problema, ali svaka ekipa želi pred svojom publikom da pruži maksimum i odigra na najboljem mogućem nivou. Očekujem veoma tešku utakmicu, posle koje nam sledi meč sa Islandom i svi znamo zašto nam je ta utakmica najbitnija“, rekao je selektor Uroš Bregar.

Švedska trenutno drži prvu poziciju u grupi sa tri pobede, jednim porazom i šest osvojenih bodova. Srbija je druga, a Island treći. Obe selekcije imaju polovičan učinak - po dva trijumfa i neuspeha, samo što naša reprezentacija ima bolju gol razliku. Turska je na poslednjem mestu sa jednom pobedom, tri poraza i dva boda.

Zbog problema sa povredama slovenački stručnjak neće moći da računa na Kristinu Liščević i Jelenu Lavko. Za sastav će konkurisati 17 igračica: Sanja Radosavljević, Jelena Trifunović, Aleksandra Vukajlović, Marija Agbaba, Jelena Agbaba, Anđela Janjušević, Jovana Risović, Ana Kojić, Tamara Radojević, Jovana Jovović, Jovana Kovačević, Aleksandra Stamenić, Nataša Lovrić, Katarina Bojičić, Jovana Stoiljković, Marija Petrović i Kristina Graovac.

16.30: (6.75) Turska (12.0) Srbija (1.15)

Prethodni duel sa Turskom zarvšen je ubedljivom pobedom Srbije – 36:27. Jasno je da Bregar zna recept za trijumf, samo treba da ga upotrebi ponovo.

U rukometu je najbitnija odbrana, tako da će saradnja odbrane sa golmanom biti veoma važna. Zatim da iz dobre odbrane stvorimo kontranapade i postignemo neke lake golove. Utakmica traje šezdeset minuta, Island je u utakmici sa Turskom tokom celog meča vodio pa na kraju izgubio. Kao treneru mi je bitno da imamo dobre rotacije i da smo na dobrom nivou svih šezdeset minuta“, zaključio je selektor Uroš Bregar.

Plasman na kontinentalni šampon obezbediće po dve najbolje ekipe iz svih šest kvalifikacionih grupa. EHF EURO 2022 je poslednje takmičenje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa jer će se već 2024. godine za naslov evropskog prvaka boriti 24 selekcije.



tagovi

Rukometašice Srbiježenska rukometna reprezentacija SrbijeUroš Bregar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara