Dajana Bošković (Starsport), Slađana Erić (MN Press)
Dajana Bošković (Starsport), Slađana Erić (MN Press)

Derbi kola: Zvezda sa Boškovićevom udara na Ub pojačan Erićevom

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.02.22. | 08:15

Utakmica se od 15.30 u hali na Banjici, a od 19 časova se u Obrenovcu sastaju TENT i Jedinstvo Stara Pazova

Ub je aktuelni šampion Srbije, a sva tri međusobna duela ove sezone dobila je Crvena zvezda. Oba kluba su u zimskom prelaznom roku dovela nove startne korektore, koji bi trebalo da im pomognu da dođu do mesta na kome žele da budu na kraju sezone. Dajana Bošković je stigla u crveno-beli tabor, Slađana Erić je pojačala ekipu Marijane Boričić. Zvezda je treća na tabeli sa skorom 11-3, Ub je četvrti sa učinkom 10-4. Jasno je da je njihov duel na Banjici derbi 15. kola Superlige (15.30, RTS 2).

Oba tima treba da odigraju još samo po četiri utakmice do kraja ligaškog dela, tako da je svaki sledeći meč veoma bitan zbog raspodele pozicija pred plej-of. Poznaju se veoma dobro - kako igračice međusobno, tako i treneri Marijana Boričić i Milan Gršić, koji su često bili i zajedno na klupi, a i na suprotnim stranama terena. Prvi obračun u sezoni imali su u 6. kolu prvenstva početkom novembra kada je Zvezda na Ubu odnela maksimalnu pobedu. Posle toga su naleteli jedni na druge u polufinalu Kupa Srbije. Crveno-bele su na domaćem terenu slavile 3:1, a onda su istim rezultatom dobile i meč u gostima, pa će se sa Železničarem u finalu 6. marta boriti za trofej.

Izabrane vesti

Zvezda je uvodni deo sezone odigrala na visokom nivou. Na polovini ligaškog dela devojke sa Marakane su zauzimale prvu poziciju sa svih devet pobeda. U decembru su doživele tri poraza u ligi - uglavnom su zbog povreda igrale u oslabljenom sastavu, ali je ceh zbog slabijih partija morao da plati trener Aleksandar Vladisavljev. Na klupi ga je nasledio Milan Gršić, sa kojim je ekipa ponovo uhvatila pobednički ritam. Tokom zimske pauze pojačala ih je Dajana Bošković, koju će crveno-bela publika moći danas da pozdravi, pošto je prošle nedelje debitovala na gostujućem terenu.

Milan Gršić i Marijana Boričić (MN Press)Milan Gršić i Marijana Boričić (MN Press)

Ub je nesigurno zakoračio u ovu sezonu, a onda je u nastavku prikazivao prilično promenljiva izdanja. Imale su Ljiljana Ranković i drugarice blistave trenutke, ali i neobjašnjive padove. Povrede su ih značajno omele, pa se još čeka da šampion pokaže kvalitet koji bez sumnje poseduje... Na domaćoj sceni trebalo bi da im pomogne iskustvo koje skupljaju u Ligi šampiona, igrajući sa najboljim evropskim ekipama. Ostale su bez trofeja u Super kupu, pa onda i u Kupu, još samo jedna utakmica im je preostala na evrosceni, tako da sve karte moraju da bace na domaće prvenstvo.

Zna se da su ambicije Uba najveće moguće. Da bi rešili problem na poziciji korektora - posle povrede mlade Anđelke Novosel, doveli su iskusnu Slađanu Erić. Iako iza sebe ima dužu pauzu u karijeri, očekuje se da bude od pomoći mlađim saigračicama na putu ka ostvarenju velikih ciljeva. Protiv Koneljana u sredu se videlo da će biti potrebno malo vremena da se uklopi u tim, ali već danas se očekuje mnogo bolja partija. Sigurno da će Slađana biti posebno motivisana protiv kluba u kome je ostvarila velike uspehe i započela sjajnu karijeru pre više od 20 godina. Biće interesantan duel novih korektora, a i celokupan obračun, na Banjici će publika sigurno imati prilike mnogo toga dobrog da vidi.

Nešto kasnije će se odigrati još jedan u najavi veoma zanimljiv meč, sastaju se od 19 časova TENT i Jedinstvo u Obrenovcu. Izabranice Vladimira Vasovića su napravile uspeh u Evropi - plasirale su u četvrtak u polufinale Kupa izazivača, pa će na krilima tog trijumfa dočekati jedan od važnijih okršaja u prvenstvu. U goste im dolazi sjajni tim koji sa klupe vodi Jovo Caković. Devojke iz Stare Pazove su ove sezone samo dva puta poražene u domaćoj ligi, imaju skor 11-2 na drugoj poziciji, uz dve utakmice manje u odnosu na trenutnog lidera Železničar. Sa dva trijumfa u zaostalim mečevima bi zasele na vodeću poziciju.

Prvi i jedini međusobni susret ove sezone pripao je Jedinstvu i to bez ikakvih problema. U Staroj Pazovi je domaći tim prilično ubedljivo dobio sva tri seta. Ako može da se sudi po trenutnoj formi, ovog puta se očekuje znatno neizvesniji obračun.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠICE - 15. KOLO

Subota

Partizan - Srem 3:0

Železničar - Inđija 3:0

Klek - Spartak Subotica 3:1

Nedelja

15.30: Crvena zvezda - Ub

19.00: TENT - Jedinstvo Stara Pazova


tagovi

Slađana ErićDajana BoškovićŽOK Crvena zvezdaŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara