Žugić, Lopar i Petrović (©Starsport)
Žugić, Lopar i Petrović (©Starsport)

Dušan Lopar - počeo sezonu u Partizanu, završio kao šampion u Zvezdi

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.04.24. | 08:07

"Divim se Bjelici koji sa 40 godina igra na ovakvom nivou. Naježim se kad pomislim na to", rekao je srednji bloker crveno-belih

Život piše romane definitivno. U jednom od njih glavni lik je Dušan Lopar. Ukratko njegova priča je sledeća - nekada je bio u beogradskom Partizanu i sa tim klubom je dva puta igrao finale - ali nije došao do titule (2013. i 2015). Ovu sezonu započeo je takođe u Partizanu, ali iz Bača. Došao je u klub iz koga je potekao da pomogne - imao je otvoreni ugovor. Onda se javila Zvezda, prihvatio je poziv i na kraju sezonu završava u crveno-belom taboru i to kao šampion.

Da je sve išlo po nekim pravilima ili planovima, verovatno se ne bi ovako događaji crtali... Ali, ono što je najbitnije epilog je za porodicu Lopar najbolji mogući. Prošlu sezonu okončao je sa titulom u Bugarskoj, a sada je prvak svoje zemlje. Bio je starter, dao je značajan doprinos, zajedno sa Stefanovićem je bio velika snaga na mreži.

Izabrane vesti

U poslednjoj utakmici finala koja je odigrana u petak na Banjici, Zvezdini odbojkaški su dobili veliki vetar u leđa sa tribina pošto su tu bili i najvatreniji navijači. Međutim, Loparu je ipak malo više značila podrška najbližih. Supruga Milica i sin Matija su kao i uvek bili tu...

"Gde god da igram - u inostranstvu ili u Srbiji, mi smo zajedno. Mnogo mi znači... Evo mogu da kažem da na ovom poslednjem meču nisam gledao ka tribinama, fokus je bio baš na nivou. Ali, inače naravno da bacim pogled. Njihova energija mene hrani i baš mi znači što su tu", rekao je Dušan Lopar za Mozzart Sport.

Naredne sezone Lopar će juriti treću titulu u nizu - pitanje je samo na kom mestu.

"Još ne znam gde ću biti. Razmišljam, postoje neke priče, ali videćemo. Mnogo se tu pita i dete", uz osmeh je konstatovao srednji bloker šampiona Srbije.

U minijaturnom dresu samo za njega skrojenom, Matija je gledao poslednju utakmicu u sezoni. Možda nije svestan baš šta je sve doživeo, ali roditelji će mu sigurno jednog dana sve prepričavati. Imaće itekako materijala...

"Svi spominju ovo, ali stvarno je tačno - da smo mogli da biramo, ne bismo mogli bolje. Jeste bilo stresnije, imali smo vođstvo 2:0 u seriji, ali na kraju je ispalo ovako slađe. Neverovatna publika nas je nosila sve vreme. Dobro smo igrali generalno celu finalnu seriju, samo što nam je u trećem i četvrtom meču nedostajalo fokusa u ključnim trenucima. Radili smo na tome, razgovarali smo. U majstorici nismo dozvolili, ili nam publika nije dozvolila, da ponovimo slične greške iz prethodna dva duela. Mislim da smo zasluženo osvojili. Partizan je pružio strašan otpor. Ovom prilikom hoću da kažem da se divim Bjelici koji sa 40 godina igra na ovakvom nivou. Naježim se evo i sada kad pomislim na to. Čestitam Partizanu na borbi, mojoj ekipi na trofeju. Polako ćemo da se odmorimo pa se spremamo za sledeću sezonu".

Dva puta je Lopar u Srbiji gubio finale sa Partizanom - oba puta od Zvezde. Veoma blizu titule je bio i u dresu Novog Pazara, kada je taj tim ligaški deo završio na drugom mestu 2017. godine - ali je poražen u polufinalu od Crvene zvezde. Izgleda da se vodio onim - kad ne možeš protiv njega, pridruži mu se.

"Nisam imao tu vrstu pritiska stvarno. Eto prošle godine sam uzeo titulu u Bugarskoj, gde je liga baš dobra. U Srbiji nisam imao tu sreću. Kup sam osvojio, ali prvenstvo nikad do sada. Nije mi to bilo u glavi kao opterećenje, ipak sam iskusan igrač. Ajde da kažem da je negde u podsvesti. Drago mi je što sam se vratio i osvojio to što mi je nedostajalo".

Kada je prihvatio poziv Crvene zvezde - niko mu nije garantovao da će kraj sezone biti baš ovakav.

"Većinu momaka nisam poznavao, tako da nisam znao šta da očekujem. Naravno, verovao sam u rad. Ivica Jevtić veoma kvalitetno radi. U to sam se uverio, stvarno se trenira muški. Moja parola je da svaki rad na kraju mora da se isplati. Kada je prošao neki period ovde, počeo sam da verujem da možemo mnogo. Držali smo se zajedno, bez ijednog incidenta. Trenirali smo mnogo i na kraju je ovo naša kruna".

Poslednji put kada su Crvena zvezda i Partizan igrali za titulu međusobno, Lopar je bio u crno-belom dresu 2015. godine.

"Sad mi u finalu nije bilo ništa neobično protiv bivšeg kluba. ali da kažem da mi je kad sam tek stigao u Zvezdu bilo malo čudno. Trebalo je vremena da se naviknem, ali u finalu apsolutno ne...", podvukao je Lopar.



tagovi

Dušan LoparOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara