""
""

Fernando Alonso: Dosta je bilo švrljanja!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.17. | 15:12

Vozač Meklarena na privremenom radu u Indi 500 ludnici rado se vraća redovnim ovavezama i VN Kanade

Zasvirao je pa za pojas zadenuo! To je Fernando Alonso u prenesenom značenju rekao kada je saopštio da se rado vraća VN Kanade posle Indi 500 izleta.
“Krećem na put u Kanadu, a imam osećaj da sam proveo previše vremena u Americi. Trka u Indijanapolisu bila je odlična, jer sam uspeo da naučim potpuno drugačiji stil vožnje. Ipak, posle toga moram da se vratim svojim redovnim obavezama u Formuli 1”, rekao je Fernando Alonso uoči prvih radova na uspostavljanju taktičkog plana pred nastup na zahtevnoj pisti u Montrealu. Da li će “MCL32” bolid izdržati?
“Oduvek sam uživao na VN Kanade. Staza je jedinstvna ali sa druge strane ona je i veoma zahtevna. Za nas će to biti otežavajuća okolnost, jer ovde dolazi do izražaja brzina na pravcu i snaga agregata. To znači da nam konfiguracija staze ne ide u prilog”, svesan je Španac, pa prelazi na Hondine ponude koje bi možda mogle da odobrovolje njegov bolid.
“Sa druge strane ne znam da li Honda donosi neke novine u Kanadu. To ću tek znati kada budem bio došao tamo. Sada, kada god budemo stavili novi agregat, ja ću u trku morati da startujem kao poslednji. Dok sam bio u Indijanapolisu, dobijao sam informacije od tima, kao i da su Vandorn i Baton bili zadovoljni novim poboljšanjima”, zaključio je Alonso ne baš uveren da je postignut značajniji pomak u stvaranju boljeg, odnosno pouzdanijeg bolida.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Fernando AlonsoFormula 1HondaIndi karMeklarenVN Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara