""
""

Fetel trijumfovao u Mađarskoj i pobedu posvetio preminulom Žilu Bjankiju, Hamilton pravio šou, Mercedes bez podijuma! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.15. | 16:03

Aktuelni šampion podsetio na dane kada je uglavnom pravio loše odluke i agresivnom vožnjom štetio svom timu...

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel iskoristio je fantastičan start trke i ubeležio trijumf na Velikoj nagradi Mađarske. Drugu poziciju zauzeo je Rus Danil Kvjat iz Red Bul Renoa za prvi plasman u karijeri, dok je treću poziciju uzeo klupski kolega Danijel Rikardo. Fetel je tako ostvario 41. pobedu u karijeri i time se izjednačio sa legendarnim Ajrtonom Senom po broju trijumfa u karijeri. To je prva pobeda za Ferari na Hungaroringu od 2004. godine, kada je trijumfovao Mihael Šumaher.

Izabrane vesti

Fetel je vođstvo vredno vrha podijuma preuzeo već posle prve krivine, kada je iskoristio katastrofalnu grešku Luisa Hamiltona, koji je već na samom startu trke izleteo sa staze i umalo završio poteru za bodovima.

Pilot Mercedesa je za ovaj potez okrivio timskog kolegu Nika Rozberga, kojem je poručio da ga je poslao preširoko, posle čega je izleteo sa staze i umalo okončao trku.

Trku je obeležio i niz kontroverznih situacija i incidenata, počev od toga da je vozač Fors Indije Niko Hulkenberg doživeo neviđeni ispad, kada mu je prednji branik otpao u 43. krugu i naterao sigurnosno vozilo da izađe na stazu zbog brojnih delova koji su ostali na putu. Nakon toga veliki problem imao je i Niko Rozberg, koji je trku takođe morao da završi na pet krugova pre kraja posle oštrog uletanja Rikarda. Tada je Rikardo potkačio zadnji levi točak Rozbergovog bolida, pa je i vozač Mercedesa morao da se „odgega“ do garaže. 

Momenat kad je Hulkenberg završio trkuHamilton je trku završio na šestom mestu, dok je Španac Fernando Alonso bio peti, a četvrto mesto zauzeo je debitant Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso. Ovo je prvi put posle Velike nagrade Brazila i 2013. godine da nijedno vozilo Mercedesa nije došlo do podijuma, čime je završen niz od 28 vezanih pozicija na podijumu. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelNiko RozbergLuis HamiltonHungaroringFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara