"Estaban Okon u bolidu Fors Indije"
"Estaban Okon u bolidu Fors Indije"

Fors Indija menja ime zbog arome, dolara i sponzora!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.17. | 10:53

Vlasnik Fors Indije po biznis osnovama Indiji duguje 900.000.000 dolara. Izbegavajući priče o tom delu svog poslovanja, Vijaj Malaja zbog sponzora i internacionalne arome želi da promeni ime avangardne i sve bolje F1 ekipe

Estaban Okon u bolidu Fors Indije

Fors Indija bi mogla da promeni svoje sadašnje ime. Razlog su sponzorski ugovori koji bi pozdravili internacionalizaciju i upumpali više novca u projekat bolida ružičaste ekipe. Ova informacija stiže direktno od vlasnika tima, Vijaja Malaje koji već neko vreme ima problema sa indijskim vlastima kojima duguje i oko 900.000.000 dolara zbog propalih poslova…

Izabrane vesti

Vijaj Malaja

Naime, Malaja je sadašnju Fors Indiju privatizovao 2008. godine, a bitno je potsetiti i na to da je ružičasta ekipa do tog momenta više puta menjala ime. Zvali su se Midland, Spajker, a široj javnosti su najpoznatiji po imenu Džordan. Da li će se ponovo vratiti to ime, to trenutno nije poznmato, ali se sećamo da je prošle godine propala inicijativa po kojoj je tim trebalo da ponese ime Aston Martina.
“Pošto smo se u smislu performansi jako poboljšali, a uspeli smo i da privučemo više internacionalnih nego indijskih sponzora, postoji povećan osećaj da bi trebalo razmišljati o promeni imena. Možda bi trebali svemu da damo internacionalnu aromu” kaže Malaja kome je svojevremeno cilj bio privlačenje što većeg broja indijskih sponzora uz dovođenje vozača iz matične države.
“Postoje ljudi kojima je sadašnje ime poprilično psihološki ograničavajuće. Naravno, o ovoj odluci moram još da razgovaram sa ostalim deoničarima budući da je stvar veoma bitna za ceo tim. Sve ovo se mora razmotriti u skladu sa inicijativama novih vlasnika Formule 1 kako bi ekipa u budućnosti sponzorski bolje funkcionisala”, zaključio je Vijaj Malaja.

(Foto: Action Images)


tagovi

IndijaFors IndijaFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara