Foto: OSS
Foto: OSS

Grbić slavi protiv nekadašnjih izabranika: Poljaci prejaki za Orlove

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.22. | 22:06

Srbija pripremni turnir u Krakovu završila sa jednom pobedom i dva poraza

Prvi put otkad je otišao sa klupe reprezentacije Srbije Nikola Grbić je večeras dobio priliku da bude na drugoj strani terena. Imao je na kraju razloga za zadovoljstvo. Poljaci su u poslednjem meču pripremnog turnira u Krakovu slavili protiv Srbije - 3:0 (25:22, 25:23, 25:22) i tako zaokružili Vagnerov memorijal sa tri pobede.

Ekipa Igora Kolakovića se vraća kući sa jednim ostvarenim trijumfom protiv Irana i dva poraza od Argentine i Poljske. Večeras su se držali dobro u sva tri perioda, ali nisu uspeli da otkinu nijedan set… U završnici su Semenjuk i drugari bili sigurniji, pa im nije izmakla treća maksimalna pobeda.

Izabrane vesti

Ovu utakmicu je Kolaković započeo sa iskusnom postavom: Jovović - Atanasijević, Ivović - Kovačević, srednji blokeri Podraščanin - Lisinac, uz libera Pekovića. Naša ekipa je bila veoma uspešna u napadu, čak i bolja od protivnika, ali je prilično zaostajala kad je blok u pitanju. Iz tog elementa rival je osvojio 11 poena, a Srbija samo dva preko Lisinca.

Najefikasniji u ekipi Igora Kolakovića bio je Aleksandar Atanasijević sa 16 poena, a pratio ga je Uroš Kovačević sa deset. Kod Poljaka najbolji je bio Bartoš Kvolek sa 12. Kamil Semenjuk je upisao jedan manje.

Naša reprezentacija se vraća iz Poljske na završni deo priprema za SP, a za Katovice kreće 24. avgusta. Prvi meč je na programu naredne subote protiv Ukrajine u dvorani Spodek.

VAGNEROV MEMORIJAL:

Četvrtak

Srbija - Argentina 1:3

Poljska - Iran 3:0

Petak

Srbija - Iran 3:2

Poljska - Argentina 3:0

Subota

Argentina - Iran 2:3

Poljska - Srbija 3:0


tagovi

Nikola GrbićIgor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara