""
""

Hakinen tipuje – kvota na Botasovu titulu nije velika jer je realna!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.17. | 13:52

Dvostruki šampion najbržeg cirkusa, poznat po jurnjavi u srebrnom Meklaren Mercedesu veruje u moći zamenika Niko Rozberga

Valteri Botas je bivša Meklarenova i buduća Merceses AMG Petronasova zvezda. Sada kada se obavezao na vernost silnoj ekipi Toto Volfa, sve više je onih vernika kojima njegovo osvajanje titule ne deluje kao nemoguća misija. Među njima je i veliki Mika Hakinen.
„Za Valterija kao vozača, situacija ne može biti povoljnija. U najboljim godinama on prelazi u najbolji tim. Sada sve zavisi od njega! Kako se razvija kao vozač, ali i kao osoba, siguran sam da može i do titule“, iskusno je tipovao Mika Hakinen.

Izabrane vesti

Istu ploču pušta i drugi čovek Mercedes AMG Petronasa! Slavni Niki Lauda danas je izjavio kako je Valteri Botas jednako brz kao i Niko Rozberg. Starom Nikuiju se mora verovati, pa još kada na celu priču nadovežemo i Hakinenov sud, onda nema greške. Botas je na dobrom putu, ali i na zdravim takmičarskim nogama.

Jedno pitanje u vezi sa ovim transferom muči, a niko ga od novinara ne postavlja. Da li je novajlija odabran i zbog bliskog, tačnije menadžerskog odnosa sa Toto Volfom? Pa, naravno, sigurno je i da u F1 transferima ovakve stvari igraju ulogu iako se Volf po propisu odriče menadžerskih ingerencija naspram novog vozača.

Na kraju, a kao retrospektivni zaključak cele priče ostaje da konstatujemo da je Niko Rozberg svojom odlukom o penzionisanju priredio najuzbudljiviji prelazni rok u bližoj F1 istoriji. Toga je svestan i Finac koji vrlo dobro poznaje Botasa, ali i njegov novi tim. Šta reći, ili bolje rečeno kako ne verovati čoveku koji se proslavio u „srebrnoj streli“ kada iskusno tipuje fiks na Botasovu titulu u čoporu Toto Volfa.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasToto VolfNiko RozbergMika HakinenMercedes AMG PetronasFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara