(©Reuters)
(©Reuters)

Hrvati ispustili napad za pobedu protiv olimpijskih vicešampiona, Mađari serijom 6:0 potopili Crnogorce

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 22:17

Nemačka izgubila od Japana, a Brazil od Gruzije na startu Svetskog prvenstva

Svetsko prvenstvo u vaterpolu nije dobro počelo za reprezentaciju Crne Gore, koja je poražena od domaćina turnira Mađarske (12:8), dok su Hrvati odigrali nerešeno sa finalistom Olimpijskih igara u Tokiju, Grčkom (8:8), međutim, žaliće za neiskorišćenom šansom da u poslednjem napadu dođu do dva boda.

Na 29 sekundi do kraja izabranici Ivice Tucka imali su loptu u svom posedu, ali nisu uspeli ni da zaprete protivničkom golmanu. Dobra odbrana Grka onemogućila im je šut, te je ostalo nerešeno.

Izabrane vesti

Kako je meč počeo po Hrvatsku, dobro su i prošli. Prvu četvrtinu Grci su dobili 4:1, ali su već u drugoj Tuckovi vaterpolisti uzvratili istom merom i izjednačili. Drugo poluvreme donelo je manje efikasnu igru. Grci su konstantno imali gol prednosti, ipak, od preciznog šuta s distance Andrije Bašića na 1:55 do kraja nije bilo više golova.

Najefikasniji u hrvatskom timu bio je Konstantin Harkov sa tri gola, Dva je dao Marko Žuvela, a po jedan Jerko Marinić Kragić, Rino Burić i Andrija Bašić. Grke je predvodio sjajni Angelos Vlahopulos sa četiri gola, dok su Genidunijas, Kakaris, Funtulis i Argiropulos po jednom bili precizni.

Hrvatska će u drugom kolu igrati protiv Nemačke, koja je na startu izgubila od Japana 11:12. Azijska selekcija probaće protiv Grčke da se učvrsti na prvom mestu grupe, koje vodi direktno u četvrtfinale, dok drugoplasirane i trećeplasirane selekcije idu u međurundu.

Blizu plasmana među osam najboljih je i Mađarska, koja će i protiv Brazila probati da opravda ulogu favorita. Južnoamerička selekcija je u prvom kolu izgubila od Gruzije 14:10, tako da će u predstojećem meču morati da igra bez kalkulacija.

Domaćini su serijom 6:0 od sredine druge četvrtine uspeli da preuzmu vođstvo od Crnogoraca i pobegnu na, ispostavilo se, nedostižnih 9:4.

Marko Petković je smestio četiri lopte u mrežu Mađarske, a precizni su u crnogorskom timu bili i Marko Mršić, Konstantin Averka, Vasilije Radović i Dušan Baničević. Najefikasniji u selekciji Mađarske bio je Gergo Zalanki sa četiri gola, Marton Vamoš i Silard Janšik su dali po dva...

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU - 1. KOLO

Utorak

GRUPA A

Brazil - Gruzija 10:14

Crna Gora - Mađarska 8:12

GRUPA B

Nemačka - Japan 11:12

Grčka - Hrvatska 8:8


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Mađarskevaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara