Radomir Drašović (©Starsport)
Radomir Drašović (©Starsport)

Istanbul arhiviran, sad pravac Los Anđeles po medalju

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 13:37

Srbija izborila plasman na Evropsko prvenstvo, kvalifikacije završene bez mrlje, a u poslednjem meču briljirao Radomir Drašović

Teško da su išta više Uroš Stevanović i njegovi saradnici mogli da požele od kvalifikacionog turnira u Istanbulu. Srpski vaterpolisti plasirali su se na Evropsko prvenstvo, napunili su se samopouzdanjem i ama baš nikakvih problema nisu imali niti u jednoj od tri utakmice.

Posle Velike Britanije i Slovačke uzeli su meru i Turskoj – 16:4. Delfini su već arhivirali Istanbul, kvalifikacije ostavili iza sebe. A, sada pravac – Los Anđeles. U Americi će olimpijski šampion pokušati da se domogne prve medalje od smene generacije i tako napravi još bolju uvertiru za Svetsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Sa brojnim problemima suočavala se srpska vaterpolo reprezentacija pred početak nakrcanog leta, ostala je bez Dušana Mandića, dok je Nikola Jakšić uz ekipu, a vreme će pokazati koliko su sva dešavanja uticala na jednog od najboljih svetskih bekova. U kvalifikacijama ništa nije uticalo na Srbiju, no nije bilo ni za očekivati da višestrukom evropskom prvaku neko može da pomrsi konce.

Uroš Stevanović je u prvom i drugom kolu izveo identičan sastav, ali je za treće napravio dve promene. Odlučio je da odmori Nikolu Jakšića i Nemanju Ubovića, te da pruži šansu mlađim momcima. Vasilije Martinović i centar Bogdan Gavrilović dobili su minute, prvi put su se “skinuli” i postigli golove, a napravljena je i rokada među stativama. U odnosu na prethodne dve utakmice od starta se među stativama našao mladi Zvezdin golman Vladimir Mišović.

Kao i u pređašnjim duelima, Srbija je bez po muke dobila utakmicu. Ono što može da raduje Uroša Stevanovića jeste što je Radomir Drašović dobru formu iz klupske sezone i minulog reprezentativnog leta – tada bio verovatno i najbolji pojedinac i neko ko je ostvario najveći napredak – preneo i na ovo. Ponovo je bio produktivan na otvaranju utakmice, uneo mirnoću u ekipu, da bi kasnije sve išlo kao po loju, a bek Novog Beograda meč završio sa šest golova.

Turska nije bila u stanju da napravi srpskim vaterpolistima ni najmanje probleme, a našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Izraelu predstavljaće i vaterpolistkinje. Izabranice Dragane Ivković su na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu upisale dva trijumfa. Nadigrale su Češku (22:12), zatim deklasirale Ukrajinu (19:1) i izvadile vizu za Netanju.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO:

GRUPA C (ISTANBUL)

Petak

Srbija - Velika Britanija 28:0

Turska - Slovačka 6:11

Subota

Slovačka - Srbija 8:15

Velika Britanija - Turska 2:19

Nedelja

Velika Britanija - Slovačka 7:17

Turska - Srbija 4:16



tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbiježenska vaterpolo reprezentacija srbijeEvropsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara