Jelena Blegojević (©MN Press)
Jelena Blegojević (©MN Press)

Jelena Blagojević: Ne znam šta Tijana ima u rukama, slala je bombe u napadu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 14:38

"Maja je radila baš ono što najbolje zna, slala je lopte saigračicama na niži ili na jedan blok", rekla je bivša reprezentativka Srbije posle poraza Rešova od Ezačibašija

Izgubila je Jelena Blagojević u dresu Rešova duel sa Ezačibašijem, ali nije bila nezadovoljna. Bivša srpska reprezentativka sasvim realno je sagledala situaciju i pohvalila protivničku ekipu.

Turski tim je prvi meč četvrtfinala Lige šampiona dobio posle četiri seta, pa je sada mnogo bliži prolasku. Revanš je na programu 23. marta u Istanbulu.

Izabrane vesti

"Nedostajalo nam je nešto što imaju veliki timovi poput Ezačibašija. Možemo da budemo srećni jer smo igrali ravnopravno sa takvim rivalom. Dobili smo drugi set i bili smo veoma blizu u četvrtom", pričala je posle utakmice kapiten odbojkašica Rešova Jelena Blagojević. "Mogli smo da igramo još pametnije i hrabrije, ali svakako da iz ovakve utakmice možemo mnogo da naučimo, jer ih nemamo u našoj ligi. Ovo nam je još jedno iskustvo".

Još pre duela Jelena je skrenula pažnju kolika opasnost vreba od Tijane Bošković i Maje Ognjenović.

"Kad smo bili izjednačeni, prilikom kontri Ezačibašija, Maja je radila ono što najbolje zna - slala je lopte saigračicama na niži ili na jedan blok. Igrali su baš brze kontre. Ponekad je bilo teško da ih blokiramo i da se odbranimo. Uz sve to, ne znam šta Tijana ima u rukama, jer je slala bombe u napadu. Možda smo mogli da napadnemo malo više, ali posle ovog meča ne možemo da budemo nezadovoljni".

Možda nemaju velike šanse u Ligi šampiona, ali zato se kao i uvek nada velikim uspesima na domaćoj sceni.

"Ovakve utakmice će nam biti od velike koristi za prvenstvo i Kup Turske. Na ovim mečevima vidimo da možemo da igramo dobro, da se razvijamo i da budemo bolji tim. Naravno, posle neuspeha uvek postoji tuga, ali iz njih morate da učite. Pred revanš treba samo da razmišljamo pozitivno", podvukla je Blagojevićeva.

Na drugoj strani Tijana Bošković bez obzira na pobedu, nije bila u potpunosti zadovoljna pruženim...

"Nismo prikazali našu najbolju odbojku. Rival je odigrao veoma dobar meč, nije lako igrati u Rešovu. Oni su dobar tim, a imali su i veliku podršku navijača kod kuće. U četvrtom setu je bilo teško... Napravile smo nekoliko grešaka koje nismo smele, posebno ja. Nadam se da ćemo u Istanbulu prikazati bolju odbojku i pobediti", zaključila je Boškovićeva.


tagovi

Jelena BlagojevićTijana BoškovićEzačibašiCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara