Marko Podraščanin (©CEV)
Marko Podraščanin (©CEV)

Još dva seta do Superfinala! Podraščanin sa klincima ide ka ostvarenju sna

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 22:33

Italijanski derbi u polufinalu Lige šampiona pripao Trentinu

Sanja Marko Podraščanin dugo o evropskoj klupskoj tituli... Bilo bi lepo da se ona desi baš ove godine, jer će kako vreme prolazi šansi biti sve manje. Još dva pobednička koraka mu nedostaju, tačnije još dva seta u polufinalu i onda pobeda u velikom Superfinalu.

Njegov Trentino je večeras dominantno stigao do trijumfa protiv Lubea, dobio italijanski derbi i značajno se približio utakmici za titulu u elitnom takmičenju - 3:1 (25:17, 16:25, 25:18, 25:23).

Izabrane vesti

S obzirom na to da je šampion Italije uzeo tri boda, u revanšu su mu potrebna još dva seta kako bi overio prolaz dalje. Neće se Lube predati - to je sigurno, ali Trentino ima ogromne šanse da uđe u finale.

Taj klub je šampion Evrope bio tri puta uzastopno - 2009, 2010, 2011, posle je dolazio u više navrata do finala, ali do titule nije mogao. Ove sezone imaju tim koji deluje da je spreman da ide do samog kraja. Klinci su malo porasli i pokazuju sve zreliju igru.

Odbojkaš rođen u decembru 2001. godine bio je večeras MVP. Naravno, govorimo o Alesandru Mikjeletu. Zabeležio je 23 poena, a blistao je u svim segmentima igre. U napadu je ostvario učinak 32-18 (56 odsto). Odservirao je četiri asa, primio 23 servisa (65 odsto pozitivnog prijema). Imao je i jedan blok. Samo jednom je pogrešio u napadu i jednom na prijemu. Nije večeras Lube uspeo da ga poremeti ni na sekund.

Korektor Kamil Rihlicki ga je pratio u stopu. Ono što je večeras Žan Patri u dresu Jastrežebskog radio protiv Zirata, to je Rihlicki na meču sa Lubeom. Upisao je 19 poena, uz neverovatan napad od 75 odsto uspešnosti (20-15). Imao je i po dva asa i bloka.

Danijele Lavija je stao na 13 poena, Jan Kozamernik na osam, a naš Marko Podraščanin na pet (napad 6-3, dva bloka). Umesto povređenog Sbertolija, ulogu prvog dizača je imao Akvarone, koji je odlično obavio svoj posao. Kompletan tim je imao 54 odsto realizacije napada - što je u velikoj meri zasluga dizača.

U sastavu Lubea se izdvojio mladi Aleksandar Nikolov, koji je zabeležio čak 25 poena (napad 35-20). Ovog puta njegovo izdanje nije bilo dovoljno da se tim raduje. Marlon Erera se zaustavio na 13, Adis Lagumdžija na 12.

CEV LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE

Odbojkašice

Utorak

Vero Volej Milano - Fenerbahče 3:0

Četvrtak

20.30: Koneljano - Ezačibaši

Odbojkaši

Sreda

Jastrežebski - Zirat Bank 3:0

Trentino - Lube Ćivitanova 3:1


tagovi

CEV Liga šampionaOK Lube ĆivitanovaTrentinoMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara