""
""

Kad ne valja menjaj – Doktor turpija na novu Jamahinu šasiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.06.17. | 09:10

Jamahina „M1“ mašina Rosiju deluje preciznije u krivinama posle izmena na testu u Kataloniji! On uprkos toga od ekipe traži dodatne napore, jer sve je još daleko od idealnog

Sigurno je da Valentino Rosi takmičarski nije kriv za osrednji rezultat na VN Katalonije. Gunđali su na tu temu i navijači posle trke i prst upirali na Movistar Jamahu. Podbacio je „M1“ motocikl koji uprkos sjajnim predispozicijama nije uspeo dobro da posluži ni Maverika Vinjalesa. Zbog toga se VR46 as latio posla. Proba novu šasiju, jer katalonsko tapkanje u mestu ne želi da mu se ponovi. Odradiće posao i za sebe i za Vinija, pa kud puklo...
„Probamo drugačiju šasiju. Dobro, razlika nije drastična, ali je veoma primetna jer Jamaha radi puno. To je moja tačka gledišta. Ako me pitate da li je motocikl ovako bolji, ja vam kažem da jeste. Odgovara mom stilu vožnje“, rekao je Valentino Rosi i prokomentarisao šta je to bolje u odnosu na mašinu koju smo gledali u pozadini grida VN Katalonije.

Izabrane vesti


„Motocikl se bolje ponaša, naročito u krivinama. Jednostavno, moguće je nešto brže i preciznije skretanje što vožnju čini zabavnijom“, priča Rosi, ali upozorava da će i dalje vršiti pritisak na Jamahu. Šta Italijan od njih još traži?
„Ostaju nam još neke stvari koje moramo da unapredimo. Prva stvar je evidentan zamor materijala zadnje gume koji se primećuje na stazi kao što je Katalunja. Dakle, moramo da nastavimo sa poboljšanjima, a lično se nadam da će nam sve ići od ruke“, zaključio je Valentino Rosi.

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP/Press)


tagovi

JamahaMoto gpValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara