"Rzagovor Meninga i Brejdija na kraju meča"
"Rzagovor Meninga i Brejdija na kraju meča"

Kakva drama u sudaru legendi: Mening drhtao do poslednje sekunde, Brejdija pretukli, odlučio šut za jedan poen! Denver za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.16. | 08:57

U Superbol ide i Karolina koja je počistila sa terena Arizonu

Rzagovor Meninga i Brejdija na kraju mečaPrvo drama, onda „čišćenje“. A na kraju će se u jubilarnom 50. Superbolu, 7. februara, sudariti Denver Bronkosi i Karolina Pantersi. To je epilog finala konferencija NFL lige u kome je obračun Pejtona Meninga i Toma Brejdija bio spektakularniji i od same utakmice na stadionu Mil haj, gde je Denver slavio sa 20:18 protiv Nju Ingland Petriotsa i za titulu će se boriti sa Karolina Pantersima, koji su samleli Arizona Kardinalse (49:15).

Duel verovatno najboljih kvoterbekova današnjice doneo je pobedu Meninga, njegovu tek šestu u 17. međusobnom susretu sa Brejdijem, ali doslovce zlatna vrednu, jer je svoj tim doveo do šanse da se bori za treću titulu u istoriji kluba, prvu posle 18 godina. Mening je čak treći put dobio velikog rivala u plej-of utakmicama, iako bi, ruku na srce, poštenije bilo konstatovati da je to učinila odbrana njegovog tima.

Izabrane vesti

Denverovi defanzivci su više puta obarali Brejdija, tukli ga u ključnim situacijama, terali na pogrešne pasove, ali je uprkos tako lošem izdanju legenda ovog sporta uspela da na dva i po minuta pre kraja pokrene napad za produžetke.

Mening baca pas za tač daunKamera je u tom trenutku „uhvatila“ nervozu na Meningovom licu. Bilo je jasno da je drama dostigla vrhunac. Semafor je pokazivao 20:12 za domaćina, Brejdi poslao dva izvanredna pasa Robu Gronkovskom i vladajući šampion je tačdaunom uspeo da smanji na 20:18. Do kraja je ostalo 15 sekundi i trebalo je „samo“ da Nju Ingland opet uđe u „en-zonu“ Denvera sa dva metra i pretravarenjem izbori produžetak, ali je Bredli Robi presekao pas Brejdija za Džulijama Edelmana i tako „zatvorio“ utakmicu. Na kraju se ispostavilo da je ključni bio promašaj Stivena Gostovskog, koji je u prvoj četvitini nije pogodio pretvaranje. Posle 523 precizna pokušaja. Brejdi je u svlačionicu otišao kao - pokisao.

Za razliku od očajnog Brejdija, Pejton Mening je odigrao jedan od najboljih mečeva ove sezone. Bacio je dva tač daun pasa, međutim, a potez meča napravio je u trećoj četvrtini, kad je u trećem pokušaju za novi daun istrčao 12 jardi. Njegova najduža istrčana deonica još od ruki sezone.

Greg Olsen iz Karolina PantersaU odnosu na duel a Mil haju, u drugom meču nije bilo ni grama neizvesnosti. Karolina je ubila u pojam Arizonu, predvođena Kameron Njutonom. Kvoterbek Pantersa je dva tač dauna bacio, dva istrčao, ukupno skupio 385 jardi i pokazao da s pravom pretenduje za naslov najkorisnijeg igrača sezone.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Tom BrejdiSuperbolPejton MeningNFL ligaNFLKarolina PantersArizona Kardinals

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara