""
""

Kapetan Jamahine GP lađe hvali Maverika Vinjalesa!

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.17. | 10:58

Masimo Meregali je oduševljen uklapanjem Španca u Movistar Jamahinu mašineriju

Nema sumnje, Valentino Rosi je zvezda najšireg spektra upotrebe u celom Moto GP svetu. Ipak, ne treba zanemariti ni Maverika Vinjalesa koji je s neba, tačnije iz Suzukija pao u super - moćni tabor japanske ekipe i odmah preuzeo ravnopravan takmičarski status rame uz rame sa VR 46 Italijanom. To je iznenađuje čak i šefa ekipe, Masima Meregalija.
„Već na prvom testiranju motocikla u Valensiji sa Maverikom Vinjalesom smo uočili veoma jak, čak odličan ritam njegove vožnje. U to vreme, nismo mogli ni da naslutimo da će on zadržati ztako sjajne karakteristike na početku i tokom sezone“, priča Masimo Meregali, šef tima Movistar Jamahe koji je i više nego zaslužan za dovođenje Vinjalesa iz ekipe Suzukija na kraju prošle Moto GP sezone.

Izabrane vesti

Budući da Španac ima samo 22 godine, ali i da trenutno čuva drugo mesto u generalnom plasmanu kraljevske klase sa 124 osvojena boda, da se zaključiti da će Meregali dati sve od sebe da sačuva dijamant ekipe za budućnost. Možda se desi i da ekipa poželi da ga sačuva kao neslednika Valentina Rosija za dan kada Italijan koji trenutno ima 38 godina odluči da okači kacigu o klin.

„On je prikupio pobede u Kataru, Argentini i Francuskoj. To je njegovo sa devet trka. Iskreno, nismo očekivali da će se tako brzo uklopiti u tim i da će savladati period privikavanja na motocikl. Ipak, on je sve to uradio još u prve dve runde u sezoni. Postao je deo Jamahinog tima u svakom smislu tih reči“, zaključio je Masimo Meregali priču o Špancu koji je postao novi vanzemaljac. Dostojno je zauzeo mesto Horhea Lorenca, u to nema nikakve sumnje.

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP/ Press)


tagovi

JamahaMoto gpValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara