""
""

Kidaju se – Ferari dominira, Mercedes prati izazov na Katalunji

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.02.17. | 15:00

Sebastijan Fetel je trenutno najbrži, Valteri Botas zauzima drugo mesto, a Serđo Perez ih prati na prvom zvaničnom F1 testu u Španiji

Prvi, preliminarni rezultati sa predsezonskog F1 testa stižu iz minuta u minut sa staze Katalunja u Španiji. Sebastijan Fetel i Ferari iz kruga u krug dokazuju da je Skuderija napravila konkurentnu mašinu, ali ni Mercedes AMG Petronas nije u debelom zaostatku. Jure se ljuti rivali, a razlika je trenutno manja od jedne sekunde po krugu.

Izabrane vesti

Prema do sada prispelim rezultatima merenja, najbrži krug Sebastijana Fetela trajao je 1.22,791 sekundi. Drugo mesto zauzima novajlija u ekipi Mercedesa, Valteri Botas sa 0,378 sekundi zaostatka, a treći je Serđo Perez za volanom bolida Fors Indije.

U prvih deset takmičara trenutno se nalaze i Filipe Masa u Vilijamsu i Karlos Sajnc koji vozi za Toro Roso. Bitna informacija je da je Danijel Rikardo u Red Bulu trenutno na devetoj poziciji sa 5,921 sekundi zaostatka za najbržim bolidom Ferarija.

Trenutno se čini da Filipe Masa pokazuje više snage od Valterija Botasa. Promena na drugom mestu u plasmanu s tim u vezi više je nego moguć ishod koji ide na ruku Vilijams Mercedesa.

Na kraju, ostaje nam da napomenemo da su ovo rezulati ostvareni odmah nakon izlaska vozača na špansku pistu, i da će biti interesantno kada Luis Hamilton bude izašao na pistu. F1 analitičari ocenjuju da će krajnji poredak u borbi Mercedesa i Ferarija na ovom testu rešiti neformalni duel Britanca i Fetela koji očigledno vozi skoro pa perfektne krugove na stazi Katalunja.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasSerđo PerezSebastijan FetelRed BulMercedes AMG PetronaskatalunjaFormula 1Filipe MasaFerariDanijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara