""
""

Kolaković: Ne želimo da se u Beograd vratimo ranije nego što se očekuje

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.13. | 21:33

"Znali smo šta nas ceka, na papiru smo favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi, međutim, pokazalo se da stara slava ne mora ništa da znači, posebno ne u sportu", rekao je kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije, Dragan Stanković

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da njegov tim nije pokazao pravu igru i da je Slovenija zasluženo pobedila.

Branioci titule poraženi su od Slovenije sa 3:1 (20:25, 25:23, 25:22, 25:19) u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj.
"Ovo je bila važna utakmica za nas, startovali smo dosta nervozno, dobili prvi set, ali osetilo se da ćemo morati da budemo strpljivi do kraja. Nismo uspeli u tome, iako smo imali vođstvo od 18:16 i dobru priliku za kontranapad. Nastali su problemi, naročito na prijemu servisa. Kasnije smo izgubili dosta energije u stizanju prednosti Slovenije", rekao je Kolaković.

Izabrane vesti

Naredni meč srpski odbojkaši odigraće sutra od 15 sati protiv Holandije.
"Za nas je svaki meč kvalifikacioni, ne želimo da se u Beograd vratimo ranije i uradićemo sve da pobedimo. Oni su jači protivnik od Slovenije, igraju snažnu odbojku, dobri su na servisu i prvom napadu, radi se o igračima koji dolaze iz najboljih evropskih klubova. To što Holandija trenutno nema velike rezultate je period njihove odbojkaške istorije, ali ovo je nova prilika za njih. Uzdamo se u naš kvalitet i pokušaćemo da se predstavimo na bolji način", poručio je Kolaković.

Kapiten Srbije Dragan Stanković rekao je da je optimista kada je plasman nacionanog tima u narednu rundu takmičenja.
"Znali smo šta nas ceka, na papiru smo favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi, međutim, pokazalo se da stara slava ne mora ništa da znači, posebno ne u sportu. Prvi set dobili smo ne baš sjajnom igrom i nismo uspeli da preuzmemo inicijativu. U naredna dva kola očekuju nas jače ekipe od Slovenije. Pobedom protiv Holandije osigurali bi prolaza, a porazom bi znatno zakoplikovali situaciju. Ipak, optimisa sam jer, gore od ovog večeras ne može", zaključio je Stanković.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragan StankovićIgor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara