Benet Vigert sa trofejom Lige šampiona (©Reuters)
Benet Vigert sa trofejom Lige šampiona (©Reuters)

Kompletirana lista za EHF Ligu šampiona: Izvisio Dinamo iz Bukurešta

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.06.23. | 15:11

EHF objavio svih 16 učesnika evroelite. Zagreb pre rumunskog prvaka

Evropska rukometna federacija objavila je konačnu listu učesnika Lige šampiona: Deset putnika je već bilo poznato - GOG Gudme (Danska), Barselona (Španija), Pari Sen Žermen (Francuska), Kil i Magdebuerg (Nemačka), Vesprem (Mađarska), Eurofarm Pelister (Makedonija), Kjelce (Poljska), Porto (Portugalija) i Celje (Slovenija).

Šest specijalnih pozicnica ide norveškom Kolstadu, danskom Olborg, francuskom Monpelje, mađarskom Pik Seged, poljskoj Visla Plock i Zagrebu. Pomalo iznenađujuće ispod crte je ostao Dinamo iz Bukurešta, skupi rumunski projekat za koji igra srpski reprezentativac Lazar Kukić.

Izabrane vesti

Očekivalo se da tim Ćavija Paskvala dobije mesto pred hrvatskog šampiona koji je dugo u zapećku, ali očigledno stare zasluge su bile na strani Zagreba. Osim Dinama mesta u eliti nema ni za Sporting iz Lisabona, Kadeten Šafhauzen i švedski Kristijanštad.

U sredu je žreb grupa. Isti je stsitem takmičenja. Dve grupa sa po osam ekipa. Prve dve idu direktno u četvrtinale, a timovi od treće do šeste pozicije boriće se u baražu za mesto među osam najboljih. Završni turnir tradicionalno igra se u Kelnu.

Titulu šampiona Evrope braniće Magdeburg.



tagovi

EHF Liga šampionaRK ZagrebRK Dinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara