Mark Markes (©Reuters)
Mark Markes (©Reuters)

Košmarna sezona Marka Markesa: Propustiće i trku u Asenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 11:29

Španac i dalje oseća posledice brojnih padova iz prethodne nedelje u Nemačkoj

Košmarna sezone za Marka Markesa šestostrukog šampiona kraljevske klase se nastavlja. Španski motociklista neće učestvovati na trci za Veliku nagradu Holandije, saopštili su iz Repsol Honde.

Novi peh za šestostrukog prvaka kraljevske klase. Prethodne nedelje je bio primoran da odustane od trke za Veliku nagradu Nemačke, a ove neće moći da vozi ni u Asenu.

Izabrane vesti

Markes je ove nedelje ujutru proglašen nespremnim za osmu trku u sezoni zbog preloma rebra koji je zadobio tokom Velike nagrade Nemačke. Mrav iz Servere je tokom sedmog trkačkog vikenda pet puta padao sa motora, a njegov poslednji pad na zagrevanju doveo je do frakture palca leve šake, nagnječenja zgloba desnog stopala, ali i naprsnuća rebra zbog kojeg će Španac morati da propusti poslednju trku pre letnje pauze.

Španac je planirao da učestvuje na trci za VN Holandije sa namerom da prikupi što više podataka za Hondine inženjere kako bi pokušali da unaprede njegov problematični RC213V. Izdržao je jučerašnju sprint trku, ali nije smeo previše da rizikuje, pa je kroz cilj prošao tek 17.

"Uz povrede iz 2020. godine, ovo je najgori trenutak u mojoj karijeri. Ali odustajanje je laka opcija. I nikada neću izabrati lakši put. Trenutno vozim za sebe, za svoje inženjere. I kada idem sekundu sporije, problemi su isti", rekao je Markes posle jučerašnje sprint trke.

Markes je vozio samo tri trke ove sezone i nijednu nije uspeo da završi. Od starta je osvojio samo 15 poena i nalazi se na 19. poziciji u generalnom plasmanu...


tagovi

MotoGPMark Markes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara