""
""

Kubica je baš zapeo – testira bolid da bi se vratio sportu

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.07.17. | 15:07

Reno će Poljaku pružiti šansu. Ako izdrži, možda se i vrati iz naizgled večite penzije

Robert Kubica je testirao ovogodišnji Renoov bolid koristeći simulator vožnje. To ukazuje na neukrotivu želju Poljaka da se vrati sportu od koga ga je odvojila reli nesreća iz 2011. godine.

Izabrane vesti

Veliko je međutim pitanje da li je Robert Kubica spreman fizički, koliko i psihički. O njegovoj mentalnoj snazi i ličnoj usresređenosti na sportski cilj, govori podatak da je vozač prošlog meseca u Veneciji testirao “lotus e 20” iz 2012, i da je snjim pregazio čitavih 115 krugova.

Zbog svega toga, Reno mu je ponudio šansu da dođe na probu. Pošto se na simulatoru dobro pokazao, on će stazi Pol Rikar testirati pravi bolid kako bi ekipa procenila da li vredi računati na njegov povratak iz nesrećno izazvane penzije.
“Bio sam u prilici da isprobam ovogodišnju konfiguraciju bolida. Dan je prošao dobro, ali ne želim da idem u detalje”, rekao je Robert Kubica, a vreme će pokazati da li će njegov organizam moći da iznese fizička naprezanja i treninge koji su neophodni za uspešno bavljenje kompleksnim sportom kao što je Formula 1.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1RenoRobert Kubica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara