Rasmus Lauge (©Reuters)
Rasmus Lauge (©Reuters)

Lauge i Cupara srušili PSŽ, Hansen u „klubu 1.000“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.09.22. | 21:20

EHF Liga šampiona: Vesprem pobedio na svom terenu francuskog prvaka sa 36:34 u derbiju prvog kola. Srpski reprezentativac imao 10 uspešnih odbrana. Danski gromovnik u debiju u eliti u dresu Olborga postigao 10 pogodaka i stigao do četvorocifrenog broja golova u najjačem takmičenju

Mađarski Vesprem je bio tragičar prošle sezone. Poražen je na tri poslednja meča, ostao bez titule u Mađarskoj i bio poslednji na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu. Četa Momira Ilića dobro je počela novu sezonu u najjačem klupskom takmičenju. U derbiju kola, Vesprem je pobedio na svom terenu Pari Sen Žermen sa 36:34 i najavio novi pohod na evropsku krunu.

Briljirao je danski srednji bek Rasmus Lauge. On je postigao čak 11 golova iz 13 šuteva, a osim iskusnog asa, odličan na golu je bio Vladimir Cupara. Srpski reprezentativac je imao 10 uspešnih intervencija (35 odsto odbrana) i najavio da će biti mnogo bolji nego u protekloj sezoni. Sjajan je bio i egipatski desni bek Omar Jahija sa osam pogodaka.

Izabrane vesti

Oslabljeni Parižani (ostali ovog leta bez Hansena, Žerara, Remilija i Konkua) pružili su jak otpor favorizovanom domaćinu. Vodili su u prvom poluvremenu sa četiri pogotka razlike (14:10), ali do pauze domaćin je, nošen frenetičnom podrškom pune dvorane, stigao rivala, da bi se već na startu nastavka utakmice odlepio na tri do četiri gola razlike i lako dobio. Iako rezultat 36:34 ne govoro to, Vesprem nije imao problema u finišu da upiše prva dva boda na startu Lige šampiona.

Osim Cupare, odličan u prvom meču u dresu Vesprema u Ligi šampiona bio je još jedan srpski reprezentativac, Dragan Pešmalbek. Pojačanje iz Nanta je bilo stub odbrane, a u napadu je tri puta matiralo goste iz isto toliko pokušaja. Petar Nenadić se jednom upisao u listu strelaca. Kod Svetaca, Letonac Dainis Kristopans je postigao sedam golova, a poljski pivotmen Kamil Sipžak šest. Nikola Karabatić je samo jednom matirao domaćina, dok je solidan na golu bio Šveđanin Adreas Palička sa 10 intervencija.

Magdeburg se posle dugog perioda vratio u Ligu šampiona. Nekadašnji vladar Evrope krenuo je takmičenje pobedom u Bukureštu protiv Dinama sa 30:28. Domaćin je dugo odolevao nemačkom prvaku, ali kvailitetniji gosti su u finišu slomili otpor čete Ćavija Paskvala. Srpski reprezentativac u redovima rumunskog prvaka Lazar Kukić tri puta je zatresao mrežu Magdeburga. Ante Kuduz je bio najefikasniji kod domaćina sa šest golova.

Prevagu u redovima Magdeburga odneli su sjajni Islanđani Omar Ingi Magnuson sa šest i Gisli Kristjanson sa pet golova, dok je na golu briljirao švajcarski reprezentativac Nikola Portner, sin nekadašnjeg šabačkog maestra Zlatka Portnera, asa iz slavnih dana Metaloplastike. Portner junior je sakupio 15 odbrana i pokazao da će biti veliko pojačanje za nemačkog šampiona. Stigao je ovog leta iz Francuske gde je branio boje Šamberija.

Mikel Hansen se posle 10 godina u Pari Sen Žeremu vratio u Dansku, obukao dres Olborga i već u prvom meču u Ligi šampiona za novi tim protiv Celja imao je dvocifreni broj golova. Najbolji šuter svih vremena je postigao 10 pohodaka, od toga sedam iz sedmeraca (bez promšaja). Iskusni levi bek je ušao u „klub 1.000“ (četvorocifreni broj golova u Ligi šampiona) i pridružio se Kirilu Lazarovu, Nikoli Karabatiću i Timuru Dibirovu.

Olborg je dobio slovenačko Celje na svom terenu sa 36:32. Odličan kod danskog vicešampiona bili su i Feliks Klar sa sedam golova i Kristijan Bjornsen sa šest. Kod tima koji drugu sezonu predvodi s klupe Alem Toksić istakli su se Gal Markuč sa osam i Aleks Vlah sa sedam pogodaka.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE - 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb - Gudme 27:31 (12:18)

Četvrtak

Dinamo Bukurešt - Magdeburg 28:30 (16:16)

Vesprem - PSŽ 36:34 (17:17)

Visla Plock - Porto 27:23 (14:10)

GRUPA B

Sreda

Kil - Elverum 36:26 (17:13)

PIK Seged - Barselona 28:35 (15:14)

Kjelce - Nant 40:33 (23:18)

Četvrtak

Olborg - Celje 36:32 (20:17)



tagovi

EHF Liga šampionaVespremVladimir CuparaRK PSŽRK OlborgMikel HansenMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara