Vilfredo Leon (©CEV)
Vilfredo Leon (©CEV)

Leon o životu sportista na Kubi: Imao sam povredu zgloba, a morao sam da odslužim vojni rok 45 dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 17:06

Poljski reprezentativac se prisetio odlaska iz zemlje u kojoj se rodio

Svima je poznato sa kakvim su se preprekama susretali sportisti na Kubi. Mnogi od njih odlučili su u prošlosti da napuste zemlju rođenja, odsele se i zaigraju za neku drugu reprezentaciju.

Među najzvučnijim imenima u ovom trenutku su Vilfredo Leon i Melisa Vargas. Prvi naveden je duže vreme reprezentativac Poljske i jedan od najboljih igrača sveta, a druga je igračica koja od ove godine nosi dres Turske i predstavlja ogromno pojačanje za taj nacionalni tim.

Izabrane vesti

Vilfredo Leon je ogromna zvezda u Poljskoj, ujedno je član italijanske Peruđe i svaka njegova reč ima veliku vrednost... Baš zato se po medijima proširio intervju koji je dao novinarki Sari Kalisz.

U razgovoru za "TVP Sport" Leon se prisetio vremena kada je proživljavao teške trenutke u domovini.

"Svaki sportista na Kubi mora da odsluži vojni rok, koji traje 45 dana. Bilo mi je teško jer sam tada imao uganuće skočnog zgloba. Ali, to je bila dužnost svakog mladog dečaka. Tako da sam uradio ono što sam morao. Posle svega, rekao sam da mi je dosta i nešto mora da se menja", ispričao je Vilfredo Leon. "Pre službe sam nekoliko meseci imao problema sa skočnim zglobom, ništa se nije popravilo. Nisam imao odgovarajuću rehabilitaciju. Sećam se da mi je doktor tada rekao. Biće jednog dana OK, mlad si. Pored toga imao sam problema sa ramenima više od godinu dana. Trebalo je to da prođe, ali nije, bolelo je i dalje. Nisam želeo da završim na operacionom stolu, želeo sam da budem zdrav. Znao sam da moram da odem".

Vilfredo je uz pomoć sadašnje supruge, njene porodice i menadžera došao u Poljsku.

"Shvatio sam da je sve u redu, da mogu da se snađem na novom mestu i da želim tu da živim. Razgovarao sam sa menadžerom. Imao sam vizu na samo godinu dana, ali već sam znao da želim da živim u poljskoj. Pitali su me da li sam siguran, rekao sam da jesam. Posle mnogo papirologije, zvanično sam Poljak i igram za tu reprezentaciju".

Pričao je Leon i o olimpijskom zlatu, koje mu nedostaje. Spreman je da uloži sve što može kako bi do njega došao...

"Skoro sve. Skoro jer ono što ne mogu da dam - posvećujem porodici. Međutim, kad je u pitanju fizička i psihička priprema, biću 100 odsto spreman za Olimpijske igre. U Tokiju je bilo veoma blizu. Nažalost, nije uspela. Posle sam nekoliko nedelja bio uznemiren zbog toga. Danas, međutim, imam opuštenu glavu. Znam šta je trebalo da se poboljša. Čekam reprezentativu sezonu...", rekao je Vilfredo Leon.


tagovi

Vilfredo LeonMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara