(©CEV)
(©CEV)

Lepo je biti kapiten ovakve ekipe: Podraščanin i Trentino se učvrstili na vrhu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 22:06

Ostvarili su desetu pobedu, a poraze su doživeli pratioci: Peruđa, Lube i Monca

Tokom leta je odlučeno da Marko Podraščanin dobije kapitensku traku u Trentinu, a posle nekoliko meseci može da se zaključi da u toj ulozi apsolutno uživa. Njegov tim igra odlično i u domaćem prvenstvu i u Ligi šampiona, pa srpski odbojkaš može da bude potpuno zadovoljan.

U elitnom takmičenju drži prvu poziciju u grupi sa četiri pobede i veoma blizu je overe ulaska u četvrtfinale. U Seriji A su se večeras učvrstili na vrhu sa skorom 10-1 i 28 osvojenih bodova.

Izabrane vesti

I u današnjoj pobedi važan doprinos dao je srpski odbojkaš - Marko je postigao devet poena, od toga pet iz napada (7-5, 71 odsto) i četiri iz bloka.

Ono što ide Trentinu na ruku jesu i porazi pratilaca poput Peruđe, Lubea, Monce...

Simone Đaneli i drugari su zaustavljeni u duelu sa Milanom, koji je sjajno predvodio bivši kapiten Trentina Matej Kazijski sa 25 poena.

Lube je izgubio maraton od Verone (za koju nije igrao Nikola Jovović), a Monca je prepustila tri boda Ćisterni. Na tom meču pobedi su se radovali srpski odbojkaši Pavle Perić i Aleksandar Nedeljković. Perić je postigao 18 poena, a Nedeljković je učestvovao sa šest.

U derbiju začelja Tarantno koji vodi nekadašnji selektor naših odbojkaša Ljubomir Travica dobio je meč protiv Katanije za koju igra reprezentativac Nemanja Mašulović - 3:1. Nekadašnji igrač Zvezde je prikazao veoma zapaženo izdanje, ali nije bilo dovoljno za trijumf - 10 poena (napad 8-7, 88 odsto, tri bloka).

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠE

11. kolo

Ćisterna - Monca 3:1

Modena - Pjaćenca 0:3

Padova - Trentino 0:3

Peruđa - Milano 2:3

Taranto - Saturnija 3:1

Lube - Verona 2:3




tagovi

Marko PodraščaninTrentinoAleksandar NedeljkovićPavle Perić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara