Dražen Luburić, Pavle Perić i Miran Kujundžić (©FIVB)
Dražen Luburić, Pavle Perić i Miran Kujundžić (©FIVB)

Luburić: Mislim da je ovo naša realnost i od toga ne treba da bežimo

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 10:45

"Ovakve mečeve treba koristiti za dalji napredak", rekao je kapiten Srbije posle poraza od Japana u Nagoji

Propustio je Dražen Luburić prošle godine reprezentativne akcije, jer je imao operaciju tetive. Morao je saigrače da prati preko TV ekrana, što sigurno nije bilo lako.

Sada je ponovo zadužio dres Srbije, a na prvom turniru Lige nacija je dobio i kapitensku traku ispod broja. Iako je u ovom trenutku skor negativan (1-2), jasno se vidi koliko nacionalnom timu znači igrač ovakvog kalibra.

Izabrane vesti

I protiv Japana je imao zapaženo izdanje, ali nije bilo dovoljno da se upiše trijumf.

"Mislim da je ovo naša realnost i od toga ne treba da bežimo"; rekao je Luburić posle poraza od domaćina u Nagoji. "Ovakve mečeve treba koristiti za dalji napredak, pogotovo znajući da imamo vrlo mlad tim ove godine. Ovo je njihova šansa da napreduju, da vide kako je igrati pred ovakvom publikom protiv veoma dobre ekipe. Nadam se da ćemo posle slobodnog dana biti koliko toliko spremni za utakmicu protiv Poljske".

Posle dobijenog prvog seta delovalo je da Srbija može do pobede. Pomislio je to i Dražen.

"Jesam, iskreno. Dobro smo igrali čak i treći set, koji smo izgubili. Bilo je 25:23 za njih, ako se ne varam. Bio je što se kaže na jednu loptu. To je onaj kvalitet koji nam fali u završnici, to jest koji se odražava u završnici kada se gleda rezultat".

Neverovatna igra u odbrani Japana podizala je publiku na noge. Naši odbojkaši su morali da budu izuzetno strpljivi i uporni da bi zaradili poen.

"Nisam se iznenadio, očekivali smo... Videli smo na video snimku, a i ekipa Japana je generalno poznata po neverovatnoj odbrani. Sada je to pokazala na domaćem terenu", rekao je dizač Aleksa Batak. "Zaslužena pobeda za njih, mislim da smo se dobro borili. Osetilo se da smo igrali nekoliko utakmica pre ove, ostavilo je mali trag... Oni su imali dva dana da se odmore, ali svakako to ništa ne opravdava. Imali smo prilike u trećem setu, bilo je 23:23, ali nažalost nismo iskoristili. Mislim da se tu lomila utakmica... Idemo dalje, gledamo da se što bolje pripremimo za poslednju utakmicu u Nagoji".

Utiske posle poraza je podelio i Pavle Perić, koji je u nekim delovima utakmice bio veoma opasan u napadu.

"Oduševljeni smo svi atmosferom u dvorani. Utakmica je bila na visokom nivou, čestitao bih ekipi Japana na odličnoj igri, posebno na tim odbranama. Bili su i bolji nego što smo očekivali. Mi smo se borili, dali smo maksimum... Ne treba da se predamo protiv Poljske, već da pokažemo da nismo došli zbog samo jedne pobede", zaključio je Pavle Perić.



tagovi

Liga nacija za odbojkašeDražen LuburićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara